Home » Golfers » Lars van Meijel

Lars van Meijel

Overzicht

Onderwerp

Nederlandse top golfer.

Van wie?

Lars van Meijel, Nederlandse golfer

Lars van Meijel

Lars van Meijel is een Nederlandse golfer van 27 jaar oud. Van Meijel groeide op in Italië waar hij op zijn negende begon met de golfsport. Op zijn 14e keerde Lars terug naar Nederland waar hij als amateur in diverse selecties van de NGF speelde. 

Als amateur wist Lars de 102e plek van de wereld te bereiken. In dit artikel lees je alles over de Nederlandse golfer die op dit moment uitkomt op de Challenge tour nadat hij in 2021 zijn kaart op de Europese Tour verloor.

Inhoudsopgave

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 15-11-2022

Hoe het begon

Lars vertelt in de Golfprocast over zijn ervaringen als jeugdspeler in Italië. In Italië leeft volgens Lars het toernooi leven erg onder jeugdgolfers. In de praktijk betekende dit ‘s ochtends vroeg de bus in en dan een weekend golfen op verschillende vreemde banen.

Erg leerzaam volgens de Nederlandse golfer, iets waar we volgens hem nog wel iets van kunnen leren in Nederland. De ouders van van Meijel besloten op hun 14e terug te gaan naar Nederland, van Meijel ging uiteraard mee.

Lars van Meijel

Zoals hierboven benoemd wist van Meijel via diverse NGF selecties hoog in de amateur wereld ranking te komen. Tijdens deze periode speelde van Meijel onder andere twee keer het KLM open mee in 2013 en 2016. In 2013 wist  van Meijel de cut niet te halen na rondes van 73 en 76. In 2016 lukte het ook niet, na twee rondes van 76 en 69.

Golfen in de verenigde staten

Lars besloot na 3 jaar in Nederland woonachtig te zijn geweest op zijn 17e te vertrekken naar Amerika om daar college golf te gaan spelen. 

Als thuisbasis had de Nederlandse golfer de university of Memphis. Leuk detail is dat van Meijel de meest succesvolle golfer ooit is geweest van de Memphis University. 

Van Meijel werd in Amerika uitgeroepen als All-Amerika Scholar in 2015-2016, een mooie bezegeling voor de periode in de Verenigde Staten.

2017 werd het jaar dat van Meijel professional werd

In 2017 besloot Lars dat het tijd was om te gaan spelen op de Alps Tour, een pro tour waar je in kunt stromen als aspirant golfer waarna je stappen kunt gaan zetten richting de Challenge Tour en misschien wel de Europese Tour.

Van Meijel wist in zijn eerste jaar direct promotie af te dwingen naar de Challenge Tour toen hij zich als vierde wist te plaatsen op de eindranking.

Twee jaar lang speelde de Nederlandse golfer op de Challenge Tour waarna hij rijp was voor de volgende stap; de Europese Tour. In het jaar dat Lars promoveerde behaalde hij een aantal mooie resultaten. Van de drie top-10 finishes in dit seizoen wist hij er een te bekronen met een overwinning.

In Frankrijk tijdens het Hopps open de Provence was het zover voor de ex-college golfer. Na rondes van 69, 67, 69 en 67 ging de speler, met een totaalscore van -16, er vandoor met de overwinning. Naast de eer leverde het avontuur in Frankrijk 32.000 euro op aan prijzengeld op. 

Lars van Meijel wint toernooi

In 2020 wist Lars zijn tourcard voor het jaar 2021 veilig te spelen. Onder meer een 7e plaats tijdens het Joburg Open en de 24e plaatst tijdent het Alfred Dunhill open droegen hieraan bij. 

2021 was een jaar van teleurstelling, van Meijel wist zijn kaart op de Europese Tour immers niet te behouden. Desondanks zijn 7e plaats op het CAZOO classic (34.000 euro prijzengeld) mocht het dit jaar niet baten. 

Na twee jaar golfen op het hoogste niveau is de golfer dit jaar weer actief op de Challenge Tour. We hopen met heel ons hart dat we snel weer kunnen gaan genieten van Lars op het hoogste niveau.

2022 het jaar van de wederopstanding van Lars?

Op het moment van schrijven (27-04) komt van Meijel dus niet uit op het hoogste niveau, maar er gloort hoop.  Tijdens de acht toernooien die Lars tot nog toe speelde zat er al een 10e en 4e plaats bij. 

Vooralsnog staat Lars op de 19e plaats in de rankings wat betekent dat hij op dit moment weer op promoveren staat gezien het feit dat de eerste 20 spelers in het klassement van de Challenge Tour promoveren. Het seizoen is echter nog lang maar we hebben goede hoop!

Bikkelen voor van Meijel, dag in dag uit

Op zijn website geeft Lars aan dat hij hard aan zijn spel werkt. Minimaal vijf dagen per week, aldus de golfer, werkt hij minstens 8 uur aan zijn spel. Een volledige werkweek. 

Tijdens de trainingen wordt hij ondersteund door een swingcoach, een putt coach, een performance coach, een mental coach en een fysiotherapeut. Geen gebrek aan begeleiding dus voor de talentvolle Nederlandse golfer 

In bovenstaande video volgt golfprofessional Sjors Lemmens tijdens de voorbereiding op de 2016 Q-school stage 2. De video begint op de putt mat indoor waarna Sjors meegaat tijdens een ronde spelen. Interessant om te zien hoe van Meijel omgaat met de voorbereidingen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!