Home » Golfers » Joost Luiten vermogen

Joost Luiten vermogen

Overzicht

Onderwerp

Het vermogen en prijzengeld van Joost Luiten.

Van wie?

Joost Luiten, Nederlandse golfer.

Joost Luiten vermogen

Noem eens vijf Nederlandse golfers op. Welke golfer komt er het eerst in je op? Waarschijnlijk is het Joost Luiten. Joost is de beste Nederlandse golfer op de DP World Tour en af en toe op de PGA Tour.

Maar daar kom je hier niet voor he? Je wil weten wat Joost in al die jaren bij elkaar heeft gegolfd en wat zijn vermogen nu is. En dat gaan we je vertellen. Dit stuk is geschreven in het begin van 2022 en geüpdatet in juni 2023. Luiten komt dit jaar gewoon op de Europese Tour (officieel nu de DP World Tour) uit en zal dus nog wel wat euro’s bij elkaar golfen als het beter gaat met zijn blessures.

Nou komt ‘ie; Joost Luiten heeft tot nog toe volgens de website van de Europese Tour zo’n 13 miljoen euro bij elkaar gegolfd. We weten niet precies wat Joost met deze euro’s gedaan heeft en wat zijn vermogen dus is. 

*Laatste update: 26-06-2023

Vergeet niet dat de 13 miljoen aan prijzengeld dat Joost bij elkaar heeft gegolfd verdeeld is over 350+ toernooien. Gemiddeld per toernooi is dat zo om en nabij de 40.000 euro. Vergeet ook niet dat het reizen Joost veel geld kost en dat andere zaken zoals coaches ook niet in de koude kleren gaan zitten.

Desondanks durven wij best te stellen dat Joost, zolang hij geen gekke dingen doet, aardig zou moeten kunnen leven van het golfen. Hopelijk kan meneer Luiten zijn vermogen nog een beetje opkrikken volgend seizoen als het goed gaat met de blessures.

Inhoudsopgave

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 26-06-2023

We hopen hem in ieder geval sportief weer te zien schitteren, de pegels zijn bijzaak!

Joost Luiten prijzengeld

Joost Luiten draait inmiddels al de nodige jaren mee op de Europese Tour; hij werd pro in 2006. De rekenwonders weten dus dat dit alweer zijn 17e jaar gaat worden. Wat Joost heeft verdiend aan prijzengeld over de jaren heen is dus zo’n 13 miljoen euro en een beetje. 

Maar hoe is dit bedrag verdeeld over de jaren? Laten we hieronder eens uiteenzetten hoe het prijzengeld van meneer Luiten de afgelopen jaren is opgebouwd. Zoals we allemaal weten heeft Joost niet zijn beste jaren achter de rug (uiteraard hopen we dat Joost weer gaat vlammen aankomend seizoen). Joost als je dit leest; VLAMMEN.

In 2021 speelde Joost Luiten 24 toernooien en haalde hij 17 cuts. De Nederlandse golfer kon in totaal iets meer dan 300.000 euro aan prijzengeld rekenen. Hoeveel er daadwerkelijk bij zijn vermogen op is geteld is onduidelijk aangezien het reizen en andere randzaken hem waarschijnlijk ook het nodige hebben gekost.

Even een jaartje verder terug; 2020. In 2020 was het een vergelijkbaar jaar voor Joost Luiten in vergelijking tot 2021. Joost speelde in 2020 22 toernooien in totaal. 16 cuts later en een gemiddelde van 70,7 slagen per ronde leverde Joost wederom 300.000 euro en een beetje op aan prijzengeld. De vraag die wij wederom niet kunnen beantwoorden is hoeveel Joost heeft kunnen toevoegen aan zijn vermogen.

Wanneer we terugkijken op 2019 was het een topjaar voor Joost. In 2019 speelde Luiten 24 toernooien. Zijn scoring gemiddelde was ongeveer gelijk als in 2021 met 70,16 maar zijn prijzengeld was echt stukken hoger. 

Joost Luiten golfde in 2019 meer dan 1,3 miljoen euro bij elkaar. De grootste bijdrage aan dit bedrag was een derde plaats en vijf keer een finish op plek 4-10. Dat het een topjaar was voor Joost was ook te zien aan zijn mooie ranking op de Europese Tour met een 25e plaats.

Het vermogen en prijzengeld van Joost Luiten in een notendop

Zoals je mogelijk al gelezen hebt moeten we je het exacte vermogen van Joost Luiten schuldig blijven. Dat Joost inmiddels al meer dan 12 miljoen bij elkaar heeft gegolfd aan het begin van 2022 aan prijzengeld weet je nu wel.

Wat daar nog bij komt aan sponsoring en andere zaken is niet duidelijk. Joost wordt onder andere gesponsord door Bernardus Golf, Duca del Cosma golfkleding, Audi en onder andere KLM zijn de sponsors van Joost. 

De laatste jaren waren voor het vermogen van Joost niet geweldig. Maar zoals iedereen weet gaat het in de topsports met ups en downs, we hebben er het volste vertrouwen in dat Luiten de komende jaren nog wat gaat laten zien als Nederlands trots.

Bekijk het assortiment van Joost Luiten op Duca Del Cosma »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!