Home » Golfers » Bryson Dechambeau

Bryson Dechambeau

Overzicht

Onderwerp

Wie is Bryson?

Bryson Dechambeau is een Amerikaanse golfer.

Bryson Dechambeau

Bryson Dechambeau, één van de opzienbare figuren op de PGA Tour in Amerika. De Amerikaan verbaasde iedereen tijdens de corona pandemie met zijn complete transformatie.

De Amerikaan combineert zijn nieuwe kracht met wetenschap die hij onder andere heeft opgedaan tijdens zijn studie Fysica (welke hij overigens niet heeft afgemaakt).

Wie Bryson wat beter volgt weet dat de 28-jarige golfer al vanaf jongs af aan bezig is met het beter zijn dan de concurrentie. Dechambeau doet dit op alle mogelijke manieren. Echter kwam dit pas tijdens de Corona pandemie in de spotlights wegens het feit dat Dechambeau zichtbaar een paar kilo’tjes zwaarder is geworden.

In dit artikel beschouwen we de excentrieke golfer van dichtbij en proberen we wat beter te begrijpen waar Bryson Dechambeau mee bezig is en waar hij mee bezig is geweest.

Bryson Dechambeau Swing

Zoals je wellicht al hebt vernomen is de gewichts- en tegelijkertijd spiertoename van Bryson Dechambeau geen toeval. Tijdens de lockdown besloot de golfer flink in de gewichten te gaan hangen en aan zijn swing te gaan werken. Alles met het doel om de swingsnelheid te verhogen om zo de golfbal verder te laten vliegen. 

Met z’n allen hebben we mogen aanschouwen dat de ideeën van Dechambeau tot werkelijkheid zijn verworden. In 2019 was de swingspeed van Bryson Dechambeau nog 189,9 kilometer per uur. In 2021 is de swingsnelheid van de golfer al opgelopen tot 214 kilometer per uur. 

De gemiddelde swingsnelheid op de PGA tour ligt ongeveer op 186 kilometer per uur. Zo zie je wat een progressie Bryson heeft weten te maken in twee jaar tijd.

Betekent dit dan dat niemand anders op de Tour hier hard voor werkt of hebben spelers gewoon nooit geweten dat er zo getraind kan worden? Dat lijkt niet helemaal het geval te zijn.

Jongens als Tony Finau gaven antwoord op Brysons show nadat hij 20 kilo zwaarder en veel sneller met de driver verscheen op de Charles Schwab challenge in 2020. Finau liet op Instagram zien dat hij minstens zo ver als Bryson kan slaan maar dit bewust niet doet om zijn drives in de fairway te houden. 

Bryson slaat op PGA Tour een gemiddelde driver afstand van 295 meter. Dan zul je misschien denken, 295 meter valt toch best mee? Nou ja er worden natuurlijk ballen verder geslagen dat deze afstand maar als gemiddelde is 295 meter een aardige afstand. Een snelle Google hit laat zien dat Dechambeau midden juni een drive sloeg van 390 meter welteverstaan.

Longest drive Dechambeau

We noemden net al de drive van 390 meter die Bryson sloeg in juni 2020, maar hoe zag het jaar eruit voor Bryson in 2021? Sloeg hij zijn drives weer zo lang? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Arnold Palmer invitational: waar niemand het water over ging deed Bryson het wel. Hij kon de complete hole afsnijden over het water heen. Een fantastische drive welke nooit eerder vertoond is
  • The Memorial tournament. De commentator gaf al aan dat de drive van Bryson rechts het bos in geslagen was, maar Bryson sloeg de bal eroverheen. De afstand van de drive bedroeg in totaal 327 yards (300 meter)
  • Arnold Palmer invitational: een fantastische drive van dik 300 meter waarbij de commentator de legendarische woorden zei: ‘’tee it up and let it fly’’.

Benieuwd naar de drives?

Hoe ziet de swing van Bryson Dechambeau eruit?

Te zien valt dat de swing van de 28-jarige golfer vrij mechanisch oogt wanneer we deze swing vergelijken met spelers als Colling Morikawa en Louis Oosthuizen.

Er zijn veel mensen die een afkeer hebben tegen de revolutionaire houding van Dechambeau tegenover golf en de manier waarop hij het spel en de golfswing benaderd. Mogelijk heeft dit iets te maken met de behoudendheid welke we toch nog veelvuldig terug lijken te zien komen binnen de sport en op de golfbanen. 

Andere aspecten waarin Bryson revolutionair is 

Al op 15-jarige leeftijd was Bryson bezig met het verkrijgen van concurrentievoordelen op allerlei manieren ten opzichte van golfers van zijn leeftijd. Na het lezen van een boek, dat hij naar eigen zeggen drie keer moest lezen om het te begrijpen, was Bryson overtuigd. Hij besloot dat hij met golfclubs ging spelen welke een lengte hadden. 

Zijn favoriete club was een ijzer-7. Dus de keus was snel gemaakt; iedere club zou gemaakt worden op de lengte van een ijzer-7. Ja je begrijpt het goed, een ijzer-4 met een lengte van een ijzer-7 maar ook de 60 graden lobwedge op de lengte van een ijzer 7.

De eerste twee approaches die Bryson sloeg waren fantastisch. Tot op de dag van vandaag speelt de golfer met zogeheten one-length-clubs. Tegenwoordig zijn de one-length-clubs zelfs uitgebracht door Cobra, dé sponsor bij uitstek van Dechambeau. 

Saillant detail; Bryson vervaardigde zijn eerste one-length-clubs zelf.

De creativiteit van Bryson zegt alles

Bryson pakt alles aan om ervoor te zorgen dat hij beter wordt in golf. Zo postte hij onlangs eens filmpje waarin hij met een goede vriend ging baseballen om te kijken in hoeverre de beweging in de baseball swing vertaalt kan worden naar de golfswing.

De explosieve beweging vanuit de baseball swing is namelijk veel kat-achtiger dan de wat, in vergelijking, statische beweging van de golfswing. Bryson gaf in ieder geval aan nog veel vaker terug te komen bij het baseball oefenveld om lering te trekken uit deze bijzonder slagbeweging

Hiernaast traint Bryson ook met long hitter Kyle Berkshire die het wereldrecord long driven op zijn naam heeft staan. Door te luisteren naar Kyle en tips aan te nemen van dit monster heeft Bryson middels meerdere zogeheten ‘’spreed trainingen’’ zijn ball speed records weten op te krikken.

Wat zegt Tiger Woods over Bryson?

Tiger Woods heeft zijn woordje wel klaar over Bryson, en dan zeker in de positieve zin. We citeren Tiger hieronder:

‘’Niemand binnen de golfsport heeft zijn volledig eigen filosofie over golf weten gebruiken tot sleutel voor succes. Hij kwam op de Tour met een technische, wetenschappelijke benadering van het golfspel. Deze technische, wetenschappelijke wijze van benadering heeft hij weten te kapitaliseren en hij heeft ervoor gezorgd dat hij, alle technologieën die hij tot zijn beschikking heeft, kan winnen met zijn manier van denken over het spel.

Bryson heeft bewezen dat zijn unieke, wetenschappelijke gedachtegang over golf gewoon werkt. Het feit dat Bryson voor dit pad heeft gekozen heeft vind ik erg moedig. Ondanks dat Bryson erg van de wetenschap is, is hij tegelijkertijd ook nog een speler van het gevoel in de schoten. 

Bryson kan golf naar een niveau brengen waar wij met z’n allen nog nooit over na hebben kunnen denken en voor mogelijk gehouden kunnen hebben. We hadden bijvoorbeeld niet kunnen denken dat iemand de bal zó ver zou slaan zoals hij doet. 

Hij heeft zich bewezen, hij heeft het US Open gewonnen. De toekomst ziet er erg goed uit voor Bryson en hij heeft nu zijn topjaren voor zich. Hij heeft de kans om nog zoveel meer toernooien en Majors te winnen. Dat wordt leuk om naar te kijken.

Bryson Dechambeau Driver

Bryson slaat de ballen aardig ver, dus welke driver gebruikt ‘ie? We zetten het allemaal voor je op een rijtje. Laten we eerst beginnen met de driver die Dechambeau gebruikt tijdens de reguliere PGA tour events. 

De driver die Bryson dit seizoen voornamelijk gebruikte was de Cobra King LTD Pro driver uit 2015. Deze driver is op dit moment niet meer verkrijgbaar nieuw in de winkel. Misschien als je geluk hebt kun je deze driver nog vinden op sites als Ebay of Golfbidder. Echter, de afgelopen jaren hebben de jongens van Cobra niet stilgezeten en is de opvolger van de Cobra King LTD inmiddels al lang en breed op de markt. Onder andere bij Jumbo golf vind je de mooiste Cobra drivers. 

En welke driver gebruikt Dechambeau tijdens de Long drive competities waar hij onlangs aan mee heeft gedaan? Bryson presteerde namelijk aardig tijdens zijn optreden; zijn langste drive van de dag was 408 yards (371 meter). De driver die Bryson gebruikte om 371 meter ver te slaan was de Prototype Radspeed Cobra met 5 graden (?!) loft.

Bryson Dechambeau Net Worth

Wat heeft Bryson de afgelopen 28 jaar vergaard? Het is en blijft altijd een onderwerp dat veel mensen boeit; hoeveel verdienen bepaalde mensen met hun werk en in dit geval met hun sport. We hebben het voor je op een presenteerblaadje. Bryson Dechambeau heeft op het moment van schrijven (22 november 2021) is Bryson Dechambeau volgens GolfMonthly zo’n 10 miljoen dollar waard. 

De website ‘’CelebrityNetWorth’’ geeft aan dat Bryson inmiddels al 14 miljoen dollar heeft vergaard. Tussen die 14 en 10 miljoen zit toch nog wel een klein villa’tje in. De waarheid zal waarschijnlijk wel ergens in het midden liggen.

Kleine sidenote: in 2021 heeft Bryson zo’n 7,5 miljoen dollar bij elkaar gegolfd op de PGA Tour.

Bryson Dechambeau Before Foto

Zo’n 14. Dat is het aantal kilogrammen dat Bryson Dechambeau aankwam toen hij ervoor koos dat het tijd was om spieren te kweken om de ballen verder te gaan slaan. De 28-jarige golfer zei zelf het volgende: ‘’ik beloof dat ik volgend jaar als een ander persoon de op de PGA Tour zal verschijnen’’. En zo geschiedde.

Bryson Dechambeau before

We hebben voor de grap even twee foto’s van Bryson voor je naast elkaar gezet. Zo zie je maar waar een beetje motivatie toe kan leiden in een aantal maanden. Ondanks dit is Bryson inmiddels wel weer ietsjes lichter geworden. Zijn swingsnelheid is nog steeds erg hoog en de verwachting is dat hij deze snelheid de komende tijden nog wel flink gaat opkrikken met zijn lichaamsbouw gecombineerd met de motivatie die Bryson heeft.

Bryson Dechambeau Gym

Zoals je al gelezen hebt is Dechambeau de afgelopen jaren veel bezig geweest met gewichtstoename en sneller worden. Hij heeft hiervoor veel getraind in de gym waarbij bepaalde spiergroepen erg belangrijk waren (heupen, benen en abs). In het filmpje hieronder zie je Dechambeau trainen; mogelijk kun je hier wat van leren en er zelf ook mee aan de slag gaan om zo ook jouw swingsnelheid wat te verhogen door middel van het trainen in een gym.

Bryson Dechambeau Girlfriend

Bryson heeft sinds 2018 een girlfriend / vriendin waarmee hij date. De naam van deze jongedame is Sophia Phalen Bertolami. Het is maar de vraag of Bryson en de jongedame veel samen zijn gezien het feit dat Dechambeau nogal een trainingsbeest is en veel weg is tijdens toernooien.

Sophia Phalen Bertolami

Laten we hopen dat zijn girlfriend Bryson niet teveel afleidt van het trainen zodat hij zich kan blijven op de manier waarop hij de afgelopen jaren al heeft gedaan.

Tot slot over Bryson Dechambeau

Je hebt kunnen lezen dat het de goede kant op gaat met Bryson Dechambeau, zowel op sportief vlak als op persoonlijk vlak. De 28-jarige golfer zal, zo lijkt het, de komende jaren alles op alles zetten om nog beter te worden in golf. Wij van Online Golfer Caddy hopen dat Bryson nog vele prijzen gaat pakken om zo nog meer geïnspireerd te raken om dingen te doen die tot nog toe niet voor mogelijk werden gehouden in de golfsport om zo ook de behoudende individuen binnen de golfsport te overtuigen van zijn wetenschap. 

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!