Home » Golfen zonder gvb / handicap 54

Golfen zonder gvb / handicap 54

Overzicht

Onderwerp

Golfen zonder handicap 54 / Golfvaardigheidsbewijs

Waar kan dat?

Op diverse PAR-3 banen in Nederland.

Golfen zonder gvb / handicap 54

Je hebt je eerste golfbal geslagen (of misschien wil je het gewoon eens proberen) en dat smaakt naar meer. Je hebt dus zin om te golfen. Maar één probleem, je hebt nog geen gvb / handicap 54 behaald. Je mag dus de grote golfbaan nog niet op.

Maar er gloort hoop, je kunt op verschillende plaatsen terecht zonder je gvb, daar gaan we het vandaag over hebben. We gaan je namelijk vertellen hoe je toch kunt golfen zonder golfvaardigheidsbewijs.

Golfen zonder ngf pas; wat zijn de mogelijkheden

Wanneer je dus nog niet over die nfg pas beschikt c.q. je handicap 54 dan zijn er best wel wat mogelijkheden om te gaan golfen.

De baan op

Het spelen van een grote golfbaan wordt lastig zonder je gvb. Je kunt het wel proberen zonder gvb, maar dan zul je je geweten even aan de kant moeten zetten. En of dat nou zo netjes is..

Naast het spelen van reguliere golfbanen zijn er zogeheten par-3 golfbanen en Pitch & Putt golfbanen waar je terecht kunt zonder handicap 54 / gvb. Dit soort golfbanen zijn korter dan de reguliere golfbanen en in sommige gevallen ook iets minder goed onderhouden, al hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. 

Oefenen zonder gvb; driving range, pitchen/chippen en putten

Wanneer je wil gaan golfen zonder gvb maar niet per se de baan op hoeft dan kun je er ook voor kiezen om naar de driving range te gaan. 

Op veel golfbanen kun je gratis terecht op een driving range, je betaalt dan alleen voor de ballen. Je hoeft dan dus ook geen lid te zijn van de betreffende golfbanen. 

Driving range Moyland
Op de golfbaan kan je vaak gratis gebruik maken van de driving range

Op andere banen betaal je wel een kleine bedrag voor de entree. Vaak zijn dit de wat meer commerciële golfbanen. 

Er zijn ook golfbanen waar je zonder gvb terecht kunt en waar je wat meer betaald maar dan wel gebruik kunt maken van bijvoorbeeld gratis ballen.

Ook kun je vaak gratis pitchen, chippen en putten zonder te betalen. Veel mensen die niet vaak gegolfd hebben weten dit niet. Maar in principe is het op veel banen gewoon toegestaan om gratis te oefenen. Mocht je het echt zeker willen weten dan kun je dit altijd nog even op de website controleren.

Heb je al golfclubs of nog niet?

Misschien wil je gaan golfen maar ben je nog niet in het bezit van golfclubs, dat kan natuurlijk en is vrij logisch. Je kunt in veel gevallen bij de golfvereniging terecht voor een setje leen clubs voor de dag dat je gaat golfen.

Wanneer je naar een Pitch & Putt golfbaan gaat dan gaat men er eigenlijk al vanuit dat je geen golfclubs hebt. Je krijgt dan van de vereniging een Pitching Wedge en een putter waarmee je kunt gaan spelen.

Als je alleen even naar de driving range wil dan kun je vaak even vragen aan de balie of er clubs te lenen zijn. De meeste golfverenigingen doen hier niet moeilijk over en hebben vaak wel wat clubs te leen. Wil je het zeker weten? Bel dan even naar de baan en vraag of je wat clubs kunt lenen.

Dagje golfen zonder gvb? Dat doe je op de volgende banen

We hebben hieronder wat banen opgesomd waar je zonder GVB/handicap 54 kan golfen. Neem van te voren altijd even contact op of je zonder baanpermissie kan spelen op de desbetreffende baan. Je kunt dan ook reviews vinden over deze golfbanen op onze website. Zo weet je gelijk wat je te wachten staat wanneer je eraan denkt om deze banen eens te bezoeken.

PAR-3 banen:

Alle Pitch en Putt banen in Nederland:

 • Pitch & Putt Diepenheim
 • Pitch & Putt Doetinchem [lees hier de review]
 • Pitch & Putt Groenlo
 • Pitch & Putt Groningen
 • Pitch & Putt Kameryck
 • Pitch & Putt Koudum
 • Pitch & Putt Leeuwarden
 • Pitch & Putt Lemele
 • Pitch & Putt Molenhoek
 • Pitch & Putt Kapèlkeshof
 • Pitch & Putt Oirschot
 • Pitch & Putt Papendal/Arnhem
 • Pitch & Putt Rhoon
 • Pitch & Putt Strand Horst

Ontbreekt er een golfbaan waar jij kan golfen zonder golfhandicap 54/GVB? Laat het ons weten via info@onlinegolfercaddy.com

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!