Home » Golfclubs » TaylorMade Driver

TaylorMade Driver

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor de ervaren golf(st)er.

Partner prijs

Vanaf 349,99 Bekijk de opties >

Sla verder en rechter met een TaylorMade Driver

Ben je op zoek naar een driver vanaf de tee waarmee je rechtdoor en ver slaat? Dat is niet de meest gemakkelijke taak. Er zijn flink wat goedkope en slechte drivers die te koop worden aangeboden. Je slaat er niet lekker mee en dan is het al gauw goedkoop is duurkoop. 

Goede drivers zijn er dus wel, je moet alleen weten welke je moet hebben en soms moet je een kleine duit in het zakje doen. Bij TaylorMade drivers zit je in eigenlijk de meeste gevallen heel goed.

We hebben daarom in dit artikel de lijst met beste drivers van TaylorMade samengesteld, na uitvoerig testen. Wanneer maak jij de overstap en ga je verder en rechter slaan? Wij zijn in ieder geval erg blij met onze TaylorMade drivers.

TaylorMade drivers

Hier een overzicht van de beste TaylorMade drivers. Onder het overzicht lees je per driver de voordelen per club.

Top keuze

TaylorMade driver stealth

TaylorMade Stealth

10,5 graden loft

Rechts- en linkshandig

Prijsklasse: €€€

Onze favoriet

TaylorMade driver SIM2

TaylorMade SIM2

9 graden loft

Rechtshandig

Prijsklasse: €€€

Prijs-kwaliteit

TaylorMade driver m4

TaylorMade M4

10,5 graden loft

Rechtshandig

Prijsklasse: €€

TaylorMade Stealth: Nieuwe technologie en materiaal

Waar titanium de laatste 20 jaar de golfwereld domineerde maakt dit materiaal nu voor het eerst plaats. TaylorMade is de trendsetter met het nieuwe materiaal Carbon.

Met het Carbon wordt de energie van het clubhoofd van de driver op de bal beter overgedragen. Het resultaat? Een hogere balsnelheid op een groter gedeelte van het clubhoofd van de driver. Wanneer je de bal dus niet perfect raakt zal de bal alsnog goed vliegen.

Door het carbonnen clubhoofd wordt er een betere launch en spin gegarandeerd. Hierdoor vliegt je bal verder in alle omstandigheden (mindere temperatuur of winderig).

Pas je vlucht aan met Stealth Plus. Door 10 gram gewicht links óf juist rechts te plaatsen kun je een draw of juist een fade afdwingen.

Voordelen:

Hogere balsnelheid dus gegarandeerd verder slaan

Meer precisie door het Carbon dus minder afzwaaiers

Zeer vergevingsgezind; gebruik je driver dus op meer holes door de baan

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€590,00)
Laatste prijs update: 27 september 2023 - 01:02

TaylorMade M4

Een zeer krachtige driver van TaylorMade die al wat ouder is maar nog steeds zeer geliefd is bij professionele spelers maar ook bij uitstek geschikt is voor amateurgolfers die hun bal net wat verder en rechter zouden willen slaan. 

Dat je verder en rechter gaan slaan met de M4 driver van TaylorMade is omdat de driver over de zogenoemde Twist Face technologie beschikt (een gedraaid slag oppervlak). Wanneer je de bal sub-optimaal raakt zal deze alsnog een stuk rechter vliegen. 

Alsof dat nog niet genoeg is, is er met de Hammerhead technologie een grotere sweetspot ontwikkeld. Hierdoor sla je de bal  veel gemakkelijker rechtdoor. 

Met Y-track kun je instellen hoe je de bal wil laten vliegen. Kies je voor die mooie hoge draw of wil je de bal juist laag spelen? Met de M4 neem je het heft in eigen handen.

Voordelen:

Onverminderde topkwaliteit maar goedkoper omdat het model iets gedateerd is

Rechter slaan met de Twist Face technologie

Je slaat verder met deze driver door de Hammerhead technologie.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€723,21)
Laatste prijs update: 27 september 2023 - 01:02

TaylorMade SIM2

De SIM2 driver van TaylorMade is zelfs in zijn ontwerp al aerodynamisch ontwikkeld. De SIM2 is gemaakt voor vergevingsgezindheid en krachtige slagen vanaf de tee. 

Door het gedraaide clubhoofd worden heel- en toe misslagen aan de buitenkant van de driver voorkomen. Wanneer je de bal dus echt niet goed raakt gaat deze alsnog redelijk rechtdoor.

Het extra gewicht (16 gram) aan de onderkant van deze driver zorgt ervoor dat de spin van de bal onder controle wordt gehouden waardoor mooie afstanden gegarandeerd zijn met deze golfclub.

Voordelen:

Een driver die je voor 10 jaar lang zoet kan houden gemaakt van de meest geavanceerde materialen

Gedraaid clubblad waarmee je misslagen weet je voorkomen

Gewicht aan de onderkant van de driver waardoor je afstand kunt maken met deze driver. Je wint zo 30 meter ten opzichte van je oude driver puur door de technologie. 

Vind de laagste prijs

TaylorMade driver headcover

Een headcover voor je TaylorMade driver is zeker aan te raden. Het is namelijk zo dat je het hoofd van je driver mooi wil houden. We hebben hieronder een aantal recente TaylorMade headcovers voor je op een rijtje gezet. Met deze headcovers hou je je driver zeker weten helemaal netjes.

Top keuze

TaylorMade headcover PGA championship

PGA Championship

Model uit 2022

Prijsklasse: €€€€

Onze favoriet

TaylorMade Headcover SIM driver

SIM Driver Headcover

Model uit 2020

Prijsklasse: €€

Prijs-kwaliteit

TaylorMade headcover universeel

Universele Headcover

Model uit 2019

Prijsklasse: €€

Tegenwoordig zijn de headcovers van TaylorMade allemaal van leer of synthetisch leer gemaakt. Dit geeft een erg premium look in je golftas. Daarnaast zijn de kleuren van de headcovers van TaylorMade prachtig en misstaan deze eigenlijk nooit qua kleur in welke tas dan ook. 

De headcovers zijn universeel en passen op alle drivers in principe. Je hoeft dus niet per se een driver van TaylorMade te hebben wil je de headcovers van TaylorMade om je driver heen hebben.

Wat is het verschil tussen een driver en een ijzer

Een driver is een club die bedoeld is voor de afslag op een golf hole terwijl een ijzer bedoeld is voor de wat meer precisie slagen naar de vlag toe. Een driver is dus vooral bedoeld om tijdens je eerste slag een mooie afstand af te leggen waarna je een eenvoudigere tweede slag over hebt. 

Waar let je op bij het kopen bij een driver

Wanneer je een driver wil kopen dan is het belangrijk om op verschillende punten te letten. Over het algemeen is het merk waarvan je de driver koopt gewoon erg bepalend. Er zijn een aantal merken in de golfwereld waar over het algemeen gewoon goede drivers worden gemaakt en er zijn een aantal merken waar de drivers die worden gemaakt van véél mindere kwaliteit zijn.

Wanneer je weet welke merken er goed zijn om een driver van de te kopen dan weet je over het algemeen dat je redelijk goed zit. 

Er zijn dan nog een aantal verschillende specificaties die handig zijn om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om een niet te lage loft te kiezen wanneer je beginnend golfer bent en daarnaast een goede stijfheid van de shaft te hebben. Wanneer de shaft te stijf is dan slaat dit niet lekker als je swingsnelheid nog niet hoog genoeg is.

Hoe gebruik je een driver 

Voor het gebruiken van een driver zijn er een aantal elementen anders dan bij een normale golfclub. Zo is de balpositie anders en neem je een wat andere houding aan met je lichaam op het moment dat je de bal gaat slaan. 

Kan je een driver op de fairway gebruiken?

In theorie kun je een driver op de fairway gebruiken, maar in de praktijk wordt dit maar heel weinig gedaan. Soms spelen professionals, bij een lange par-5, de green aan met een driver omdat het nog zo ver weg is. Het gaat dan best wel vaak mis. 

Hoe lang gaat een driver mee?

Bij normaal gebruik gaat een driver rustig 10 jaar mee. Als je wil nog een stuk langer, echter is het dan wel de vraag of het een goed idee is om een nieuwe aan te schaffen in verband met de verbeterde technologie van de nieuwe drivers en het voordeel dat dit je kan opleveren. 

TaylorMade SIM2

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!