Home » Golfclubs » Putter kopen

Putter kopen

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor iedere golf(st)er.

Partner prijs

279,99 Hier kopen >

Putter kopen

Begonnen met golfen en op zoek naar een putter? Of wordt het je 2e, 3e of 4e putter? geen zorgen, we hebben voor een ieder wat wils op deze pagina. We gaan in op een stukje techniek achter de putters, we laten je de mooiste putters zien, onze favorieten komen voorbij en we gaan wat theorie bespreken.

Wanneer je al wat langer golft weet je waarschijnlijk al dat de putter de meest gebruikte club is in je tas. Wanneer je een par 72 baan in par zou spelen zou je namelijk 36 keer je putter gebruiken en 36 keer met een club moeten slaan. Dan lijkt het nog niet zo’n gek idee om ervoor te zorgen dat je een goede putter in je tas hebt.

We hebben drie putters voor je neergezet waarvan wij weten dat het erg fijne putters zijn. Hierin hebben we rekening gehouden met een putter voor de beginnende golfer en putters voor wat meer gevorderde golfers, dit zie je ook duidelijk terug in de prijs.

Mallet putter vs blade putter

Laten we eerst eens ingaan op de verschillende putters die we kennen in de golfwereld; de mallet putter en de blade putter. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten putters, naast het uiterlijk, is dat een mallet putter nagenoeg recht naar voor en achter beweegt en dat een blade putter met een arc beweegt.

Toe hang

De mate van toe hang wordt dus bepaald door het zwaartepunt van de putter en de waar de shaft in de putter geplaatst zit. Hoe groter het verschil tussen het zwaartepunt en de plaatsing van de shaft, des te meer toe hang er in de putter zit waardoor de arc van de beweging in basis groter wordt.

Blade putter

De blade putter is vormgegeven in een rechthoekige vorm, toch wel de klassieke look van hoe we putters gewend zijn als golfers. Naast de look is de arc tijdens de putting stroke een belangrijk verschil met de mallet putter.

Dat een blade putter het putten in een arc stimuleert heeft te maken met de zogeheten ‘’toe hang’’ ofwel de plaats op het clubblad waar de shaft gemonteerd zit. Hierdoor neemt het clubblad van nature een bepaalde hoek aan welke aangeduid wordt als ‘’toehang’’. een gemiddelde blade putter heeft een ‘’toe hang’’ van 44 graden.

Je hoeft geen natuurkundige te zijn om te begrijpen dat dergelijke putters het putten met een arc stimuleren.

Hang toe face balanced

Mallet putter

Een mallet putter heeft een ander uiterlijk dan dat je van de blade putters gewend bent. Deze putters zijn iets moderner dan de blade putters. Qua uiterlijk is het grootste verschil met een blade putter dat de mallet putter een meer langwerpige achterkant heeft waar de blade putter een vrij smal blad heeft.

Qua techniek heb je bij een mallet putter een rechtere arc qua putten. Je gaat dus recht door de bal naar voor en naar achter. Men zegt dat een mallet putter over het algemeen iets meer vergevingsgezind zijn wanneer je de bal niet helemaal puur raakt.

Merken putters

Wil je een putter kopen? Er zijn veel verschillende merken verkrijgbaar wanneer we het over putter hebben. Al deze merken komen met een bepaalde prijs. Je kunt het met een putter zo gek maken als je zelf wil. Een beetje putter van het merk Scotty Cameron (Titleist) kost namelijk zo 500 euro.

Als beginnend golfer is het logisch om een wat goedkopere putter te nemen, wanneer je langer en vaker speelt kun je altijd nog naar een duurder model gaan. 

Zelf heb ik de eerste vier jaar met een Ben Sayers en Cougar putter gespeeld, onlangs ben ik overgestapt op een Scotty Cameron. Maar met een Ben Sayers putter kun je prima putten en onder de handicap 10 komen.

Een putter als Scotty Cameron is ook gewoon een hebbedingetje en een luxe item waar je niet per sé beter van gaat putten. Een putter moet je vertrouwen geven, dat is het allerbelangrijkst.

Odyssey putter kopen

Ben je op zoek naar een putter van Odyssey? Putters van Odyssey worden onder andere gebruikt door Phil Mickelson, Sergio Garcia, Francesco Molinari, Henrik Stenson en Xander Schauffele (die onlangs goud won op de Olympische Spelen). Bij Odyssey vind je zowel mallet putters als blade putters.

Het belangrijkste model van Odyssey is toch wel de ‘’White Hot’’ lijn. De White Hot lijn bestaat zowel uit blade putters als mallet putters. Ook het Two-ball systeem van Odyssey is er een welke je veel terugziet op de golfbaan. Het two-ball systeem helpt je met het oplijnen.

Ping Putter kopen

Ping putters zijn toch wel klassiek in de golfwereld. Ping Karsten (vernoemd naar Karsten Solheim die de Ping putter uitvond) is een inmiddels bekende naam in de golfwereld. Leuk feitje: wanneer je een toernooi wint als professional met een Ping putter dan krijg een gouden exemplaar toegestuurd van de putter waarmee je het toernooi hebt gewonnen.

Putter grip kopen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe grip voor je putter of deze wil vervangen dan gaat er wellicht een wereld voor je open. Het begint al bij de verschillende namen voor de grips die er bestaan; de ‘’pistol’’ grip, de ‘’Winn Winn’’ grip of de ‘’Sniper’’ grip.

Welke grip kies je nou voor je putter? Veel putt coaches zeggen dat een dikkere grip zorgt voor minder knijpen in de handen waardoor je wel moet bewegen vanuit je bovenlichaam en schouders; iets dat een goede stroke ten goede zou moeten komen. 

Putter golf: andere belangrijke zaken om op te letten en leuke weetjes

Wil je een nieuwe putter kopen? Kijk eerst welke putter je nu hebt

Om te bekijken welke putter je nu hebt kun je de putter op je vingers balanceren, je ziet dan waar de face van de putter naar toe wijst. Wanneer de face (het clubblad) naar boven wijst dan heb je te maken maken met een face balanced putter. Wanneer de putter schuin hangt heb je te maken met een toe balanced putter. Let op: toe balance komt voor in meerdere gradaties. Let hier dus goed op wanneer je een niet putter wil kopen.

Wist je dat je je ook kunt laten fitten voor een putter?

Zoals je mogelijk al weet kun je je golfclubs op maat laten maken om ervoor te zorgen dat deze precies afgestemd zijn op jouw swing, postuur en golf niveau.

Wist je dat je je ook kunt laten fitten voor een putter? Tijdens een putter fitting wordt er met camera’s gewerkt om jouw putt slag van A tot Z in kaart te brengen. Een of twee graden open of gesloten clubblad kan er namelijk al voor zorgen dat je een putt van twee meter afstand mist.

Zoals je leest komt putten dus zeer nauwkeurig. Misschien is deze informatie nog niet aan jou besteed omdat je pas bent begonnen met golfen maar het is wel handig om te weten.

Heb ik een headcover nodig voor een putter?

Bij OnlineGolferCaddy vinden we het altijd een goed idee om een headcover te gebruiken voor een putter. De headcover beschermd natuurlijk het uiterlijk van de putter waardoor deze mooi blijft en zijn waarde goed behoudt. Wanneer je een dure putter koopt is het logisch dat je deze niet laat beschadigen in je tas; dat gebeurt namelijk nogal makkelijk wanneer het een en ander beweegt tijdens het lopen.

Welke putter gebruikt Phil Mickelson?

De putter die Phil Mickelson gebruikt is de Odyssey Blade. Voor zover wij weten is deze putter niet te koop in Nederlandse golfwinkels. In ieder geval niet bij de Jumbo golf winkels.

Er zijn namelijk maar 125 van deze putters op de markt gebracht, voorbehouden aan Amerikanen (die linkshandig zijn). De putters kostten 1000 dollars per stuk en zullen inmiddels nog wel een stuk meer waard zijn de dan de initiële verkoopprijs. 

Hoe kan ik mijn putter schoonmaken?

Wij hebben een uitgebreide Do It Yourself tutorial geschreven over hoe jij je putter en andere golfclubs kan schoonmaken.

Eagle Golf

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!