Home » Golfclubs » Golf grips vervangen

Golf grips vervangen

Overzicht

Product

Golf grips

Do It Yourself

Leer zelf je golf grips te vervangen.

Partner prijs

€ 42,99 Hier kopen >

Golf grips vervangen

Wordt het tijd om je golf grips te vervangen of vraag je je af of het tijd is om nieuwe grips op je golfclubs te (laten) monteren?

Vraag je je af of je het zelf kunt doen en wat je daar dan zoal aan materiaal voor nodig hebt? En nog belangrijker, hoe ga je de grips dan vervangen? Want hoe krijg je zoiets straks op een golfclub gemonteerd?

Het antwoord: zeer eenvoudig. We leggen het je in dit artikel uit en laten je zien hoe je voor onder de 45 euro je gehele set zelf kunt regrippen.

Wanneer wordt het tijd om een grip van de golfclub te vervangen?

Maar eerst, wanneer wordt het nou tijd om die golf grips te vervangen (en dan hebben we het niet over je putter..)? Want ja, zoveel mensen hoor je er niet over. De meeste kenners geven toch wel aan dat minimaal eens per jaar je grips vervangen geen slecht idee lijkt te zijn. De grips zijn immers je enige connectie met de golfclub. Dan wil je er toch voor zorgen dat dit in ieder geval een fijne connectie is?

Een golfclub expert gaf zelf aan dat Tour pro’s hun grips eens per twee weken vervangen. Zij trainen dan wel veel, maar alsnog is het relatief gezien veel vaker dan bij de amateur.

‘t is natuurlijk wel zo dat zij ook om de euro’s spelen, maar als wij onze gemiddelde score iets omlaag kunnen krikken met het vervangen van de golf grips, dan zou iedereen dat volgens mij meteen doen.

Wat heb ik nodig om de grips te vervangen?

Je hebt een aantal zaken nodig om je golf grips te vervangen. We gaan er in dit artikel vanuit dat je zelf geen werkplaats heb met allerlei materialen en gereedschappen. Het is echt een ‘’how to do this at home’’ artikel, zo hebben wij het namelijk zelf ook gedaan. 

Sommige golf grip vervang kits zijn all-inclusive; alle benodigdheden zijn dus meegeleverd bij de set. In andere gevallen koop je de grips los en dien je zelf te zorgen voor de overige benodigdheden. In onze grip set zat alles bijgeleverd voor een totaalbedrag van 42,99 euro.

Golf grips vervangen materialen

Hoe vervang ik de golf grip?

Hoe ga je nou die grip zelf vervangen? We nemen het stap voor stap met je door en laten je met behulp van foto’s zien hoe je de stappen voltooid.

Ik heb in totaal 5 clubs vervangen. De eerste club ging goed, maar de tweede heb ik overnieuw moeten doen. Al met al was het goed te doen en ben ik ongeveer 50 minuten bezig geweest. Als ik een korte tip mag geven: spray nog een paar keer extra, hoe meer des te makkelijker het gaat.

Willem van Boekel

Stap 1: Verwijder de oude grip

Je verwijderd de oude grip door het (meegeleverde) mesje, dat overigens echt een mesje is met een haakje wat je onder de grip kunt plaatsen, door de golfclub heen te halen. Dit doe je vanaf de onderkant van je grip naar de bovenkant toe. Uiteraard altijd van je af bewegen met het mesje.

Golf grip verwijderen

Stap 2: Verwijder de oude tape

Het verwijderen van de oude grip is vaak eenvoudig, het verwijderen van de oude tape kan soms een vervelend klusje zijn. Je kunt proberen of je de tape er in een keer af kunt krijgen, anders wordt het schaven. 

Stap 3: Plak de nieuwe tape op de shaft

De tape heeft een niet-plakkend stuk aan beide kanten dus het opplakken van de tape is een fluitje van een cent. Plak de tape ongeveer een centimeter boven de rand van de shaft zodat je het laatste stukje om kunt vouwen de shaft in. Verwijder wel eerst even de twee stickerlaag, ofwel het niet plakkend stuk, voordat je naar binnen gaat vouwen.

Nieuwe tape op shaft

Stap 4: Sprayen!

We gaan bijna de grip vervangen. Spray de shaft met de opgeplakte tape in aan beide kanten. Goed insprayen, want dat maakt het opzetten van de nieuwe grip dadelijk gemakkelijker.

Spray nu de binnenkant van je nieuwe grip in, hou je vinger op het gaatje aan de onderkant, anders loopt alles eruit. Plaats na het sprayen (zo’n 8 à 10 keer) een vinger op de bovenkant van de grip en schud de grip in alle richtingen zodat de spray overal komt. Nadat je dit een minuut heb gedaan kunnen we beginnen met het echte werk van de golf grip vervangen.

Stap 5: Golf grip vervangen

Het vervangen van de golf grip gaat nu als volgt; neem de shaft en de golf grip (hou je vinger op de onderkant anders loopt alles eruit) in handen. 

Hou nu de shaft tegen de opening van de golf grip aan en zorg ervoor dat de grip in zijn geheel over de shaft heen glijdt. Dit kan in het begin uitdagen lijken maar het valt mee. Neem rustig je tijd, je hoeft niet te haasten, en je zult zien dat het lukt. 

Schuif de grip nu verder over de shaft, soms kan dit enige energie kosten. Wanneer de golf grip over de shaft shit hoef je alleen nog even de pointers op de grip goed te zetten (soms gaan deze tijdens het regrippen een beetje scheef staan). 

Nieuwe golf grips

Voila, je hebt je eigen golf grip vervangen, fluitje van een cent!

Welke grips kan ik gebruiken?

In basis kun je natuurlijk iedere grip gebruiken voor het vervangen van je golf grips. Het is wel belangrijk dat je er bij aankoop rekening mee houdt dat de grips soms zonder en soms met vervangingsset komen (mesje, tapje en spray). Lullig wanneer je vol enthousiasme de grips wil gaan vervangen maar de vervangingsset mist. 

Tijdens deze ronde van vervanging hebben wij de Saplize Midsize grips gebruikt. Tot nog toe zijn we erg onder de indruk van dit niet zo bekende merk. De prijs liegt er niet om, 42,99 euro voor 13 grips inclusief een vervangingsset is geen geld. Normaliter betaal je voor het laten vervangen van een hele set zo +- 200 euro. Tel uit je winst. 

De grips voelen lekker stroef en gaan tot nog toe erg goed mee. Voor 42,99 euro altijd het proberen waard wat ons betreft.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor de gevestigde orde kiezen voor wat betreft golf grips. Jumbo Golf en Decathlon hebben een erg uitgebreid aanbod op het gebied van golf grips welke je los kunt kopen en zelf kunt vervangen.

Golf grip vervangen

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!