Home » Golfclubs » Driver golf

Driver golf

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor iedere golf(st)er.

Partner prijs

Vanaf 300,- bekijken >

Driver golf

De driver, de golfclub die bij de meeste mensen tot de verbeelding spreekt. Tuurlijk, omdat je de bal er ver mee kunt slaan en een driver er super indrukwekkend uitziet.

Vandaag gaan we het hebben over deze prachtige maar ook frustrerende club. Wees gerust, alles dat ook maar iets met de driver te maken heeft zal aan bod komen. We beloven het.

Hoe moet je met een driver slaan

Een eerste veelvoorkomende vraag is eigenlijk hoe mensen met een driver nou eigenlijk moeten slaan? Er zijn een aantal basiselementen / uitgangspunten die over de hele wereld eigenlijk gebruikt worden als het aankomt op het slaan met de driver.

1. Plaats de bal tijdens het driven ter hoogte van de hak van je linkervoet

Wanneer je je positie inneemt met de driver dat is het belangrijk dat de bal echt ter hoogte van je linkerhak staat. Hierdoor kun je een mooie hoogte met de golfbal bereiken waardoor de bal langer onderweg is.

Golf drive bal positie

2. Tee de bal goed op (hoe hoog tee golf driver)

Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar in de meeste gevallen is het zeer verstandig om de golfbal een halve bal boven de driver uit te laten komen zodat je de bal mooi de lucht in kunt lanceren in de opwaartse beweging.

3. Je rechter schouder mag wat lager zijn de je linker schouder tijdens de drive

Tijdens het innemen van de positie voor de drive mag je rechterschouder wat hangen zodat je van nature de bal iets meer de lucht in werpt en het zo gemakkelijker is om je hoofd achter te bal te houden op het moment van raken.

Golf drive schouder positie

Volg een driver les

Heren en dames, met alle respect. Je kunt best wat leren van de tips die wij je hierboven geven, maar dit gaat niet plotsklaps jouw swing veranderen. En YouTube filmpjes kijken en oefenen ook niet. Waarom niet? Omdat je dan één keer wat nieuws probeert en het werkt en de volgende keer niet meer en dan ga je weer wat nieuws proberen.

Zo blijven je hangen in een vicieuze cirkel. Als je je golfspel wil verbeteren, zoek dan naar een goede pro/trainer en zorg ervoor dat je een gedegen plan maakt om aan de driver te gaan werken. Dan kun je binnen korte tijd echt goede progressie boeken.

Hoe ver sla je met een driver?

Hoe ver je de golfbal slaat is ontzettend afhankelijk van de golfer die de driver in zijn hand heeft. Soms dan zie je een dame op de par 3 afslaan met een driver op een hole van 70 meter terwijl een jonge gast die al heel wat jaren golft de 300 meter kan aantikken met zijn driver.

Probeer dus ook vooral niet teveel naar andere te kijken en de afstanden die zij slaan op het moment dat ze de driver in hun hand hebben. Wanneer er iemand verder slaat dan dat jij doet en je wil dit bijbenen dan zorgt dit vaak alleen maar voor ellende.

Je gaat harder slaan en forceren om de drive verder te slaan. Het resultaat is een slice of een bal out of bounds. Daar is niemand blij mee.

Longest drive golf ever

Ben je op zoek naar de drive die het verst geslagen is? Dat kan weleens de drive zijn van Louis Oosthuizen. De driver van Louis ging namelijk 500 yards (457 meters) tijdens een zonnige dag in de verenigde Staten. Kijk en leer en zie hoe Louis Oosthuizen zijn drive zo ver slaat.

Dit is natuurlijk een grapje, maar het zou weleens de verst geslagen drive kunnen zijn in de geschiedenis van golf. De gemiddelde drive op de Europese Tour en de PGA Tour zal zo ongeveer uitkomen op de 280 a 300 yards (260 tot 280 meter).

Driver beginner golf

Welke driver is geschikt voor een beginnende golfer? Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je loft niet te laag is. Loft wil zeggen op hoeveel graden het clubblad van de driver is ingesteld. 

We hebben alvast een top 3 golf drivers uitgezocht voor de beginnende golfer.

Top #3 drivers voor beginners

Top keuze

Taylor made stealth plus driver

TaylorMade

Loft 9° tot 26°

Hzrdus Smoke RDX

Onze favoriet

Callaway golf epic max driver

Callaway

Loft 9°, 10.5°, 12°

Project X shaft

Prijs-kwaliteit

Cleveland launcher xl lite draw driver

Cleveland

Loft 10.5°

Project X shaft

Wanneer de loft namelijk te laag is dan is het lastig om de bal goed omhoog te krijgen als je swingsnelheid als beginnende golfer nog niet zo hoog is met de driver. En dan kun je denken, nou dan sla ik toch wat harder, maar dat werkt niet zoals je waarschijnlijk al wel zult weten. 

Denk er in ieder geval wel twee keer over na wanneer je de driver van een goedkoop merk als Black Diamond of Skymax gaat kopen. Qua ijzers is het met deze clubs nog wel redelijk te doen maar als het op houtjes en drivers aankomt dan kun je toch echt beter een paar euro extra neerleggen en voor wat betere kwaliteit gaan. 

Dat scheelt je ontzettend veel op de lange termijn. De shafts van deze goedkopere houtjes zijn namelijk altijd ontzettend flexibel en daar valt echt niet mee te slaan naar onze mening. Alsof je met een spaghetti club aan het golfen bent.

Veelgestelde vragen over de driver

We hebben al het een en ander over de driver besproken maar we krijgen altijd veel vragen over de majestueuze club in het rijk der golfclubs. Daarom hebben we nog een aantal veelgestelde vragen beantwoord die we vaak krijgen over de driver.

Welke flex driver?

De flex die je moet hebben voor je driver is afhankelijk van je swingsnelheid. Over het algemeen volstaat de regular flex in de meeste gevallen. Daarom ook de naam ‘’regular’’. 

Wel kan het verstandig zijn om je te laten opmeten op het moment dat je echt van plan bent een diepte investering te laten doen. Vaak is de fitting namelijk gratis als je de clubs afneemt bij de fitter.

Welke loft driver?

In basis wil je een zo laag mogelijke loft hebben op de driver omdat je daar het verst mee kunt slaan. Echter is het natuurlijk wel zo dat je de controle niet wil verliezen en de bal ook omhoog wil krijgen. Je hebt namelijk een hoge swingsnelheid nodig om de bal omhoog te krijgen met een lage loft. 

Daarnaast is een lagere loft op de driver ook nog eens moeilijker om te slaan vanwege het feit dat loft een club ook wat vergevingsgezind maakt.

Wanneer je wil experimenteren met verschillende lofts kun je overwegen om ervoor te kiezen om een driver te kopen die verstelbaar is waardoor je verschillende lofts uit kunt proberen. 

Welke shaft op driver

Er zijn vele verschillende soorten shafts voor vele verschillende soorten golfers. Wij kunnen je het antwoord op deze vraag niet geven. Laat je alsjeblieft fitten wanneer je een nieuwe driver overweegt, dat gaat het speelplezier ontzetten vergroten. 

Goede merken shafts zijn onder andere Fujikura en Project X.

Drive golf

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!