Home » Golfclubs » Chipper in golf

Chipper in golf

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor iedere golf(st)er.

Partner prijs

119,99 Hier kopen >

Chipper in golf

Jij zoekt een oplossing. Een oplossing voor wat lijkt, een van de meest frustrerende zaken in het spelletje dat golf heet. Alsof het spel nog niet frustrerend genoeg is komt daar ook nog het onderdeel bij waar jij waarschijnlijk soms he-le-maal gek van wordt; chippen.

Als je kunt chippen dan is het een prachtig onderdeel. Maar als het nog niet wil lukken dan is chippen een van de meest frustrerende onderdelen in golf. Voor veel beginners is het lastig om gevoel aan brengen in de chip. De ene keer is ‘ie te hard, dan andere keer sla je te ver voor de bal in de grond. Ik snap het al, we hoeven het niet nog een keer te herhalen.

Inhoudsopgave

Daarom ben je op zoek naar een alternatief. Dat snappen we als de beste. De jongens van Online Golfer Caddy hebben namelijk allemaal al eens de yips gehad, en nee, daar word je niet blij van.

Spectaculaire balvlucht? Nee. Betrouwbaar resultaat? JA! Daar was ik naar op zoek. Zo heb ik maandenlang met deze chipper rondgelopen tot ik eindelijk met mijn normale golfclubs een beetje fatsoenlijk begon te chippen. Dikke aanrader dus die chipper. We hebben hieronder vast een aantal fijne -betaalbare- chippers voor je op een rijtje gezet.

Top 3 chippers in golf

Top keuze

Ben Ross Jigger Chipper

Ben Ross

Jigger Chipper

Rechtshandig

Prijs: € 89,99

Onze favoriet

Cleveland Smart C-Sole 4.0

Cleveland

Smart C-Sole 4.0

Linkshandig

Prijs: € 119,99

Prijs-kwaliteit

Ben Sayer XF Pro

Ben Sayers

XF Pro

Rechtshandig

Prijs: € 45,95

Chipper Golfclub: waarom is een chipper betrouwbaar(der)

Tja, dat kun je wel mooi zeggen. Maar waarom zou een chipper wel werken als een wedge of ander ijzer (ijzer 7 of ijzer 8) om te chippen niet werkt. Nou, dat heeft met een aantal redenen te maken, we zullen ze hieronder voor je uitleggen.

De offset van een chipper

Met offset wordt bedoeld hoe de shaft van de club op het clubhoofd staat. Bij een chipper heeft de offset vaak wat loft waardoor je handen op impact (het moment wanneer de club de bal raakt) voor de bal zijn en waardoor je kans op een goed contact verbeterd. Dit is bij een wedge of een ijzer niet het geval. Je kunt het wel manipuleren, maar dat verschilt mogelijk iedere keer net.

De cavity back van een chipper

Wanneer je de cavity back, ofwel de achterkant, ofwel de ‘’dikte’’ van een ijzer of een wedge vergelijkt met die van een chipper dan moet je wat opvallen..

Namelijk, dat de onderkant van een chipper een veel grotere vlakte beslaat aan de onderkant ten opzichte van een ijzer of een wedge. Daardoor is de kans om in de grond te hakken veel kleiner. Met een chipper glijdt je eerder over de grond wanneer je iets te vroeg de grond rand waardoor je uiteindelijk nog redelijk contact met de bal kunt maken.

Cavity back chipper

De shaft van een chipper is korter, vergelijkbaar met een putter

Hoe dichter je bij de bal staat, hoe makkelijker het is om de bal te raken. Met een kortere shaft van een chipper sta je dichter bij de bal ten opzichte van een lang ijzer (waar veel meer gechipt wordt door lagere handicappers). Wegens het lengteverschil kan het handig zijn om met een kortere shaft aan de gang te gaan met daaraan vast een chipper.

Een putter beweging met een chipper

Putten is een redelijk simpele beweging, wat als je deze beweging over kunt hevelen naar het chippen? Een chipper is eigenlijk een putter met een groter loft (putter loft is rond de 4 graden en een chipper loft is rond de 37 graden).

Chipper golf kopen

Tja, hoeveel bewijsvoering wil je hebben dat een chipper de juiste keuze is? Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel. Sorry als je nu aan de belastingdienst denkt. 

Maar even opgesomd, wanneer is een chipper wat voor jou:

  • Als je niet kunt chippen en wel veel slagen op het chippen laat liggen
  • Als je niet kunt chippen en voorlopig ook niet op het chippen gaat oefenen

Als je die chipper goed behandeld dan zal ze jou ook goed behandelen en worden die greenside up and downs eerder normaal dan bijzonder.

Amazon.nl heeft een mooie collectie chippers op hun website staan.

Chipper golf

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!