Home » Golfbanen Nederland » Golfbanen Gelderland » Pitch en Putt Doetinchem

Pitch en Putt Doetinchem

Pitch en Putt Doetinchem

Tussen Doetinchem en Wehl ligt Pitch en Putt Doetinchem. Pitch en Putt is een unieke ‘golfbaan’ waar een ieder, zelfs zonder golfervaring, kan golven.

Pitch en Putt Doetinchem bestaat uit 18 korte holes tussen de 30 en 70 meter. Naast de korte holes bij Pitch en Putt Doetinchem hebben zij ook een driving range, putting green, 18 holes fungolf en 18 holes footgolf.

Wat niet iedereen weet is dat Pitch en Putt Doetinchem (in de Achterhoek) ook vaak gebruikt wordt voor feesten en vergaderingen. In het clubhuis vindt je twee moderne vergaderzalen die kunnen worden gebruikt voor feestjes, recepties, workshops en vergaderingen.

In de eerste week van mei hebben de jongens van Online Golfer Caddy meerdere keren de 18 holes (korte) golfbaan gelopen van pitch en putt Doetinchem. In dit artikel delen we onze ervaring met pitch en putt Doetinchem.

18 holes Pitch en Putt

Voordat we beginnen is het belangrijk om onderscheidt te maken tussen een ervaren golfer en iemand met weinig golfervaring. Voor beide spelers is er plek op de 18 holes korte golfbaan van pitch en putt Doetinchem.

De ervaren golfer heeft aan pitch en putt Doetinchem een fijne trainingslocatie voor het verbeteren van het korte spel. Door de korte banen is pitch en putt Doetinchem ook erg geschikt voor de onervaren golfer.

De golfbaan in Doetinchem is voor jong en oud en op de website van Pitch en Putt geven ze zelf aan dat het spel geschikt is voor iedereen vanaf 8 jaar oud.

De 18-holes golfbaan van pitch en putt Doetinchem is een korte par-3 golfbaan. De lengte van de holes varieert van 32 tot 69 meter. Op holes 2, 4, 6 en 18 zijn er 2 afslagplaatsen.

De eerste hole van pitch en putt Doetinchem begint redelijk makkelijk. Een par-3 van 50 meter waarbij de bal rechtdoor moet. Naast de green van hole 1 bevindt zich gelijk de afslagplaats van hole 2.

Hole 2 pitch en putt Doetinchem
Hole 2 Pitch en Putt Doetinchem – Vlag bovenop de bult

In het heuvelachtige landschap vonden wij het als ervaren golfers geen gemakkelijke golfbaan. Hole 2, met een lengte van 47 meter, was bult op en heeft maar liefst 3 bunkers waar je de bal in kan slaan. Bij hole 2 kan je de eerste bunker ook overslaan en beginnen vanaf 32 ipv 47 meter.

Hole 3 is vergelijkbaar met hole 1 en heeft een lengte van 54 meter tot de vlag. Na het spelen van hole 3 kom je bij hole 4 terrecht. Een 55 meter lange hole met een obstakel in het midden in de vorm van een boom.

Hole 4 pitch en putt Doetinchem
Hole 4 Pitch en Putt Doetinchem – Vlag achter de boom

Hole 5, 6, en 7 zijn respectievelijk 42, 58 en 35 meter lang en bij alle drie de holes speel je bal omhoog richting de green. De greens van pitch en putt Doetinchem zijn erg klein. Wat het lastig maakt om de bal vanaf de afslagplaats direct op de green te leggen.

Hole 8 en 9 zijn 2 erg lastige holes. bij Hole 8 sla je de bal omhoog, niet een klein beetje omhoog, maar echt een bult op. Je kunt dan ook niet zien wat er na de hole is. Wij weten wel wat daarna komt, dat is namelijk de afslagplaats van hole 9 en bij hole 9… ja je ziet het zelf al op onderstaande foto.

Hole 9 pitch en putt Doetinchem
Hole 9 Pitch en Putt Doetinchem – Vlag links van bunker

Hole 9 is de laatste hole voor de golfers die het 9-holes arrangement hebben aangeschaft. Het lopen van 9 holes met 2 man duurt ongeveer 60 tot 90 minuten.

Naast hole 9 begin je direct met hole 10. Deze hole mag alleen gelopen worden door de golfers die het 18-holes arrangement hebben gekozen. Hole 10, 11, 12, 13 en 14 zijn relatief makkelijke holes waar de ervaren golfer zeker een par kan lopen. Voor de onervaren golfers een mooie mogelijkheid om nog is even goed te oefenen.

Ondertussen weet je het wel bij pitch en Putt Doetinchem.. de bal wordt vaak afgeslagen bult op en dat is ook het geval bij hole 15. Pas wel op dat je niet te veel naar links afwijkt, want dan ben je zeker de bal kwijt (het loopt nogal af aan de linkerkant).

Hole 16 is wat ons betreft de moeilijkste hole van pitch en putt Doetinchem. Een hole van 51 meter waar je naar beneden slaat. Recht voor de green zit een bunker en achter de green loopt het nog verder bergafwaarts. De green zelf heeft een behoorlijke hellingshoek wat het voor de gevorderde golfer erg lastig maakt.

De golfbaan in Doetinchem eindigt met 2 redelijk haalbare holes van 54 en 52 meter lang. Pas wel op voor de bunkers!

De oefenfaciliteiten bij Pitch en Putt Doetinchem

Online Golfer Caddy is niet te spreken over de oefenfaciliteiten van Pitch en Putt Doetinchem. Ondanks dat je gratis gebruik kan maken van de driving range en de putting green, lijkt er een hoop achterstallig onderhoudt te zijn.

Driving range

De driving range zelf is gratis te gebruiken, voor de ballen betaal je wel een paar euro. Er staat een ballenautomaat die alleen gebruikt kan worden met 2 euro munten.

Na aanschaf van een paar ballen, loop je met je emmer richting de afslagmatten. Je kan zowel overdekt als buiten afslaan. Wat opvalt is dat de matten erg slecht zijn onderhouden en toezijn aan vervanging.

Bij de driving range zelf sla je de ballen omhoog en er mag niet met een driver geslagen worden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met hole 15 van de 18-holes golfbaan, want deze zit namelijk aan het einde van de driving range.

Putting green

De putting green is erg klein en heeft 4 holes. Deze 4 holes zitten op een hele kleine ruimte en je kan maximaal 8 meter putten. De greens zelf zijn sloom en niet te vergelijken met een andere golfbaan.

De 4 holes putting green komen overeen met de greens op de 18-holes golfbaan. Wat in dit geval niet erg positief is.

Fungolf Doetinchem

Bij pitch en putt Doetinchem heb je ook het zogenaamde fungolf. Fungolf kan je zien als het nieuwe midgetgolfen. De 18 holes fungolf bestaan uit kunstgras banen met diverse hindernissen.

Fungolf Doetinchem

Footgolf Doetinchem

Naast de 18-holes baan, de oefenfaciliteiten en fungolf hebben ze bij pitch en putt Doetinchem ook het zogenaamde footgolf. Footgolf speel je op een footgolfbaan waarbij het de bedoeling is dat je een voetbal in zo weinig mogelijk schoten in de hole krijgt.

Een fantastisch uitje voor een jeugd voetbal team of gewoon gezellig met de familie lekker footgolfen in Doetinchem. Je betaald voor het lopen van 9 holes footgolf € 12,00 p.p. en voor 18 holes € 15,00 p.p. Kinderen onder de 12 jaar krijgen nog een extra korting.

Horeca Pitch en Putt Doetinchem en overige faciliteiten

Welke vorm van golf je ook gaat spelen bij pitch en putt Doetinchem, je hoeft niet zelf je materialen mee te nemen, want die krijg je mee bij aanschaf van een arrangement. Spelen met eigen golfclubs is natuurlijk wel gewoon toegestaan.

Het horeca gedeelte van pitch en putt Doetinchem is heel mooi. Het moderne gebouw met prachtig uitzicht op de weilanden van Doetinchem is een aanrader om na een potje golf is lekker te vertoeven met een koud drankje.

Pitch en Putt Doetinchem

Het clubhuis van pitch en putt Doetinchem dient ook als vergaderzaal, althans deze kan je huren. Twee sfeervolle, modern ingerichte vergaderzalen zijn te huur bij Pitch en Putt Doetinchem. Beide vergaderzalen hebben toegang tot een overdekt terras met wijds uitzicht.

Conclusie Pitch en Putt Doetinchem

Pitch en Putt Doetinchem is een leuke eerste kennismaking met de golfsport voor onervaren golfers. De ervaren golfers kunnen werken aan het korte spel.

De golfbaan in Doetinchem heeft veel achterstallig onderhoudt wat het lopen van 18-holes minder aantrekkelijk maakt.

De cijfers:

  • Qua golfbaan zijn we niet erg tevreden geweest over als je normaal gesproken speelt op een 18-holes golfbaan. De greens zijn erg klein, er is veel achterstallig onderhoudt en de afslagmatten zijn soms niet bespeelbaar.
  • De oefenfaciliteiten vallen tegen met erg slechte kwaliteit matten en mogelijkheden om t eputten.
  • Over de horeca zijn we erg tevreden. Fantastische clubhuis met een prachtig uitzicht op de weilanden.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!