Home » Golfbanen Nederland » Golfbanen Gelderland » Golfbanen Achterhoek

Golfbanen Achterhoek

Overzicht

Onderwerp

Golfbanen in de Achterhoek

Golfbanen Achterhoek

Ben je woonachtig in de Achterhoek en wil je gaan golfen? Of ga je de Achterhoek bezoeken en wil je eventueel langskomen om te komen golfen? Bereid je dan voor op een aantal prachtige golfbanen welke verscholen liggen in de prachtige coulissen van het Achterhoekse landschap.

Officieel gezien zijn er vier golfbanen in de Achterhoek:

  • Golfclub ‘t Zelle (Hengelo (Gelderland))
  • de Lochemse (Lochem)
  • de Keppelse (Hoog-Keppel)
  • de Voortwisch (Winterswijk)

Daarnaast ligt er net over de grens bij het pittoreske dorpje ‘s-Heerenberg in Emmerik (Duitsland) de golfbaan genaamd Golfclub Borghees. Deze zullen we als bonus meenemen omdat het toch wel echt nét over de grens is bij Achterhoek.

Verder is ook nog een golfbaan in Doetinchem, namelijk Pitch en Putt. Bij deze golfbaan mag je ook zonder GVB golfen.

Inhoudsopgave

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 03-11-2022

We zullen vandaag per baan bespreken wat de golfbanen in de Achterhoek je te bieden hebben. Hierdoor kun jij makkelijk kiezen wat een golfbaan zou kunnen zijn die bij je past. Wil je alle gedetailleerde informatie over een betreffende golfbaan? Lees dan rustig verder op de pagina’s die over de golfbanen op zich gaan.

Golfclub ‘t Zelle

Golfclub ‘t Zelle ligt de Achterhoek tussen het bos en de weilanden in Hengelo (Gld). Een heerlijk rustige omgeving. De golfbaan ligt zeker 15 kilometer af van de wat bekende stad Doetinchem.

Golfbaan 't Zelle

‘t Zelle valt te karakteriseren als een bosbaan. De volwaardige 18 holes golfbaan (met daarnaast een 9-holes par-3 baan) is afwisselend en uitdagend. Waar je de eerste negen holes speelt op de zogeheten ‘’Bosrijk’’ lus wordt het boslandschap op de tweede lus verruild voor water. Het zal je daarom niet verbazen dat de tweede lus de naam ‘’Waterrijk’’ toegewezen heeft gekregen. 

Saillant detail: het schijnt dat beginnende (maar ook zeker meer ervaren golfers) de ‘’Waterrijk’’ lus nogal eens mijden wegens het water en het gevaar van ballen kwijtraken. Verhalen doen de ronde dat een beginnende golfer zo 10 ballen kan verliezen op de Waterrijk lus.

Oefenfaciliteiten

Qua oefenfaciliteiten is het een paradijs voor iedere golfer bij ‘t Zelle. Ook wanneer je geen lid bent van de golfbaan. Als niet-lid mag je namelijk gratis gebruik maken van de oefenfaciliteiten. 

De golfbaan biedt twee zeer uitgebreide putting greens waar op elke puttinggreen 9 holes staan. De putting greens zijn in erg goede staat en rollen vlot. Uiteraard heeft ook golfclub ‘t Zelle een driving range waar je als niet-lid gebruik van kunt maken. 

Je kunt hier betalen met pin en krijgt voor 2 euro ongeveer 45 ballen. Daarnaast heeft de golfclub een chipping- en pitching green waar je je bunkerslagen en chips en pitches tot een afstand van wel 80 meter kunt oefenen.

Golfclub Borghees

Zoals vermeld ligt Golfclub Borghees net over de grens bij het Achterhoekse stadje ‘s-Heerenberg. Binnen 5 a 10 minuten rijden sta je vanaf de Nederlandse grens op de parkeerplaats van de Duits ‘’Golfplatz’’. 

Het klinkt misschien niet al te sexy, maar Golfclub Borghees is ontworpen vanuit een terrein waar eerder weiland lag. Dit feit merk je vooral in de winters wanneer de grond erg zompig en kleiïg wordt. In de zomers, tijdens een droge periode, wordt het vaak vrij snel erg hard. 

Golfbaan Borghees

Het is een uitdagende golfbaan om te spelen met meerdere doglegs, lange par-4’s en zelfs een eilandgreen op hole 18 om je ronde mee af te sluiten. Borghees is wel een zogenoemde ‘’eerlijke’’ golfbaan. Een korte par-3 en enkele goed speelbare par 4’s maken de baan leuk en ook de beginnende golfer maakt een kans op enkele pars.

Je hebt op de baan de hole echt voor jezelf, in tegenstelling tot andere golfbanen waar je soms ziet dat alles kriskras door elkaar loopt om ruimte te besparen.

Oefenfaciliteiten

Qua oefenfaciliteiten tref je bij Borghees aan: een putting green, chipping- en pitching green en daarnaast een driving range. Wil je een dagje of middagje oefenen? Dan ben je 5 euro kwijt bij Golfbaan Borghees.

De puttinggreen is prima, de greens lopen wel vrij traag naar onze mening. Je kunt 18 holes putten op de oefengreen. De drivingrange is prettig met een mooie houten overkapping waar je onder kunt slaan. 

Qua pitching- en chipping greens heb je twee kleine greens tot je beschikking met bunkers eromheen. De greens liggen op een verhoging. Je kunt ongeveer pitchen tot een meter of 50. 

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!