Moyland golf

De golfbaan Moyland International ligt verscholen net over de grens van ‘s-Heerenberg bij Kleve (Nordrein Westfalen) in de buurt. De jongens van Online Golfer Caddy mochten deze week hun opwachting maken bij Moyland.

Moyland International is ooit aangelegd met de intentie om er een heuse Championship course van te gaan maken in de loop der jaren. Het is er, door wat (financiële) problemen, helaas niet van gekomen om er een van de betere banen in de omgeving van de maken. 

Toch is Moyland International een ware parel van een golfbaan. Het begint allemaal al wanneer je het complex op komt rijden met de oprijlaan van jewelste. Wanneer je de auto hebt geparkeerd dan straalt de baan direct klasse uit. 

De Online Golfer Caddies mochten 18 holes golfen op Moyland International, en wat hebben we genoten. Een goed onderhouden baan die we zeker nog vaker zullen gaan bezoeken wanneer we in de buurt zijn.

18 holes spelen op Golf international Moyland

Toen we om 08:30 af mochten slaan was er geen kip te bekennen op de golfbaan. Simon, Engelsman en tevens lid van de golfbaan, had ons uitgenodigd om te komen spelen. Simon vertelde ons al snel dat er nooit iemand te bekennen is op de golfbaan. Super rustig, maar een golfbaan in perfect onderhouden staat.

Het mooie aan Moyland international is dat deze golfbaan zeer ruim is opgezet. Tegenwoordige golfbanen zijn vaak op een zo klein mogelijk perceel opgezet om kosten en ruimte te besparen. In Moyland heb je iedere hole daadwerkelijk voor jezelf. Het is soms een stukje lopen van hole naar hole, maar het is het meer dan waard. 

De holes op Moyland zijn zeer uitdagend met de hoogteverschillen, waterpartijen en snelle greens. De greens waren echt op tempo. Wanneer we deze greens vergelijken met greens in de omgeving dan zijn de greens erg snel op Moyland International, een stimp van 9 eind mei is dan ook zeker niet slecht vinden wij.

Dubbele green, verhogingen en doglegs

Dat de holes afwisselend zijn op Moyland International moge duidelijk zijn. Op hole 11 ligt de hole toch zeker op een verhoging van zo’n 10 meter ten opzichte van de fairway. Erg indrukwekkend wanneer je omhoog slaat vanaf de fairway.

Moyland hole 11
Moyland hole 11

Op hole 16, een prachtige par 5 met waterpartijen aan de linkerzijde, komen twee greens samen. Wanneer je je bal flink naar links slaat dan kan dit een putt van wel 40 meter tot gevolg hebben. Dat zie je toch nergens in de omgeving?

Moyland hole 16
Moyland hole 16

Verder zien je op Moyland veel holes in dogleg vormen. Holes die prachtig om het water heen zijn aangelegd met soms strand-achtige situaties tussen het water en de fairways, waar als je erin beland je niet in de waterhindernis terechtkomt.

Oefenfaciliteiten op golfbaan Moyland

De oefenfaciliteiten op Moyland International golfbaan zijn grandioos te noemen. Wanneer je de golfbaan oploopt dan zie je al direct dat er tijd is gestoken in de oefenfaciliteiten.

Aan je linkerhand heb je direct een gedeeltelijk overdekte driving range. De afslagplaatsen de niet overdekt zijn bevatten zelf gras afslagplaatsen waar iedereen gebruik van mag maken. Dat zie je toch nergens?

Driving range Moyland

Als je vervolgens doorloopt dan heb je rechts een prachtige puttinggreen waar je iedere spelsituatie kunt oefenen. Zelfs al zouden er 20 mensen willen oefenen met putten (iets dat nooit gebeurd) dan is er nog voldoende ruimte om te oefenen.

En dan het pareltje van de oefenfaciliteiten. De chipping en pitching green. De architect van Moyland heeft zeker niet bespaard op de oefenfaciliteiten want wat een fantastische oefengreen is dit. Verschillende bunkers, wel zes vlaggen en gewoon een zeer grote, goed onderhouden green.

Putting green Moyland

Par-3 / Par-4 baan

Alsof het niet mooier kan, de golfbaan heeft ook nog eens een fantastische par 3 / par 4 baan, iets dat je in Nederland niet veel ziet. Met uitdagende holes die niet vervelen kun je zelfs op de ‘’kleine baan’’ een par 4 spelen, fantastisch toch?

Deze ‘’kleine’’ baan is gewoon even goed onderhouden dan de grote baan, dus ook wanneer je gewoon even lekker wil oefenen of niet zoveel tijd hebt dan kun je hier prima een rondje lopen.

Enige minpunt is dat ze de prijzen omhoog hebben gegooid, je betaalt ook hier inmiddels 20 euro voor een rondje op de par 3 / par 4 baan.

Horeca en overige faciliteiten bij Moyland International

Qua horeca vinden wij het bij Moyland wat minder spannend zo aan het begin van de zaterdagmiddag. Hier moeten we wel bij vermelden dat we alleen koffie en een biertje hebben gedronken. Volgens onze golf maat smaakte het bier lekker, maar wat verwacht je anders in Duitsland?

De koffie was niet zo lekker. Het werd heel mooi geserveerd maar de smaak was toch een beduidend stuk minder. Laat daar nog bijkomen dat het barpersoneel op zijn zachtst gezegd ook niet zo vriendelijk was. 

Grappig detail is dat je je elektrische wagen ook kunt opladen bij de Golfbaan. Ze vragen hier, pin ons er niet op vast, ongeveer 15 euro voor.

Conclusie golfbaan Moyland International

Qua baan is golfbaan Moyland International, zoals je hebt kunnen lezen, een fantastische baan die erg goed is onderhouden. Onze verwachtingen zijn overtroffen.

  • De golfbaan krijgt Moyland International is zeker de moeite waard om een keer te spelen. Snelle greens, afwisselende holes en erg veel ruimte in de baan.
  • De oefenfaciliteiten zijn top notch. Gras afslagplaatsen, een par 3 / par 4 ‘’kleine’’ baan en een fantastische chipping en pitching area.
  • De horeca viel wat ons betreft wat tegen. Onvriendelijke en onbehulpzaam personeel en een slechte kop koffie.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!