Home » Golfballen » Wilson duo soft golfballen

Wilson duo soft (+) golfballen

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor de fervente golf(st)ers die het liefst speelt met een zachte golfbal.

Partner prijs

30,- Hier kopen >

Wilson duo soft (+) golfballen

Wilson Staff is een bekend merk binnen de golfwereld. Het bekendste product van Wilson zijn misschien wel de golfballen, en dan in het bijzonder de DX2 soft.

Maar, er is een opvolger, namelijk de Wilson Staff duo soft + golfbal. En met als voorganger de DX2 soft dan kan dit alleen maar voor een fantastische opvolger gezorgd hebben. Online Golfer Caddy mocht de duo soft uittesten en dat hebben we gedaan. We zijn onder de indruk..

Top #3 Wilson golfballen aanbieders

Laag totaalbedrag

Amazon.nl wilson duo soft plus golfballen

12 golfballen

Goedkoop

Niet op voorraad

Prijs: € 2,- per stuk

Onze favoriet

bol.com wilson duo soft plus golfballen

12 golfballen

10% korting bij 2e doos

Geen verzendkosten

Prijs: € 2,41 per stuk

Jumbosports

Decathlon wilson duo soft plus golfballen

12 golfballen

Alleen kleur wit

Prijzig

Prijs: € 2,50 per stuk

Wilson staf duo soft review qua gevoel

We hebben de Wilson Staff duo getest op een herfstachtige dag waarop de temperatuur aangenaam te noemen was en er heerlijk gegolfd kon worden. Nadat er op de eerste tee werd afgeslagen zeiden we tegen elkaar (we speelden beiden met de Wilson duo) ‘’dit voelt vertrouwd, maar dan beter’’.

Met andere woorden, Wilson heeft het zachte gevoel echt weten te behouden. Dit was iets waar wij zelf nog wel een beetje huiverig voor waren aangezien de DX2 toch echt wel een bal was waarbij dat zachte gevoel tijdens het raken bijzonder was. 

Ook toen we nog iets mindere spelers waren gaf deze bal wel dat gevoel dat je er echt doorheen sloeg, ook al raakte je de golfbal misschien niet zo goed. Het was toen iedere keer een genot wanneer je weer een Wilson DX2 soft vond waarmee je dan weer een tijdje kon spelen tot je ze kwijt was uiteraard..

De feiten op tafel

Gevoel is natuurlijk leuk, maar is voor iedereen anders. Wat zijn de feiten over de Wilson Duo soft + en voor wie is deze golfbal nou daadwerkelijk geschikt?

Wilson staf duo kleuren golfballen

Hij kan namelijk wel fijn spelen, maar wat als deze golfbal eigenlijk helemaal niet goed bij jou past als speler zijnde en je veel meer uit een andere golfbal kunt halen.

Zachte ballen en swingsnelheid

Wanneer we het over zachte golfballen hebben dan is er een maximale swingsnelheid waarmee je iets uit de bal kunt halen. Met andere woorden; als je sneller swingt, dan moet je misschien niet aan te zachte ballen beginnen. 

Wanneer je driver swingsnelheid onder de 145km/h is dan zou de Wilson Staff Duo soft op dit gebied bij je kunnen passen.

Een bal met lage spin

De Duo Soft + heeft een lage spin. Afstand maken met deze bal doe je door de lucht, de dimples op de bal zijn hier dan ook voor ontworpen. 

De hoge vlucht zorgt in het geval van deze bal voor de snelle stop in vergelijking met een bal die meer spin heeft en daardoor sneller stopt.

Een tweelagse bal

De Wilson Duo golfbal bestaat, net zoals de Titleist Pro V1 en Pro V1x, uit twee lagen en voelt erg zacht aan tijdens het putten en golfen. Door de zachte aard van de bal heb je erg veel controle over de bal tijdens pitchen, chippen en putten.

De bal is vrij ‘’stil’’. Vaak bestaan wat goedkopere golfballen uit twee lagen en de basisregel is dat de bal dan óf lengte heeft óf zacht aanvoelt.

Zoals we hierboven lazen behoudt de Duo Soft tot op zekere hoogte zijn lengte, maar boven bepaalde swing snelheden niet meer.

Wilson duo soft: is het war voor mij?

Is de Duo Soft + wat voor jou? Wanneer je swingsnelheid niet te hoog is dan zou het de bal voor je kunnen zijn. Wanneer je daarnaast graag met een zachte bal speelt dan is de Wilson een echte aanrader. 

De Wilson biedt je daarnaast ook nog eens controle op de green en is betrouwbaar, wat wil een golfer nog meer? Wat ons betreft voor de handicap 10 – 36 de ideale golfbal.

Wilson soft golfbal

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!