Home » Golfballen » Wat kost een golfbal

Wat kost een golfbal

Overzicht

Onderwerp

Golfballen

Aanbod

Wat kost een golfbal

Als je net begint met golfen dan is het soms best wel lastig om in te schatten wat je nou waar het best aan uit kunt geven. Je hebt misschien net nieuwe clubs en een nieuwe golftas gekocht.

Je had wat ballen in het begin maar je merkt nu waarschijnlijk toch wel dat die ballen er redelijk snel doorheen gaan als je een rondje maakt op de grote baan. 

Inhoudsopgave

Leestijd: 8 min

Laatste bewerking: 26-04-2023

Dus is het misschien toch wel even verstandig om je te verdiepen in de vraag: wat kosten golfballen? Er is namelijk een heel scala aan golfballen in de markt tegen verschillende prijzen. 

Het is een goed idee dat je je hiervan bewust bent als golfer zodat je weet wat er mogelijk is en wat het best bij je budget past. Vandaag dus een antwoord op de vraag: wat kost een goede golfbal voor mij?

De kosten van een golfbal zijn uiteenlopend

Golfballen zijn er in alle soorten en maten te krijgen, letterlijk. De goedkoopste golfbal zal waarschijnlijk 10 cent kosten en wat kost een goede golfbal? Dat kan maar zo 6 a 7 euro per stuk zijn. 

En uiteraard is het natuurlijk altijd maar de vraag wat je er als persoon nou daadwerkelijk voor een golfbal over hebt. Het is namelijk zo dat de een het allemaal wel best vindt terwijl de ander enkel met het beste van het beste speelt. Dat is nou eenmaal het verschil. Echter zijn er wel richtlijnen waardoor je gewoon beter weet wat precies bij jou past en je handicap waardoor je een gerichtere keuze kunt maken. 

Een antwoord op de vraag; ‘’hoeveel is een golfbal waard?’’ is dan ook lastig te geven. Je kunt voor jezelf beter de vraag stellen, wat is een golfbal voor mij waard? Wanneer je namelijk een beginnend golfer bent dan zul je veel meer ballen wegslaan dan wanneer je handicap 0 speelt. Je vindt golf dan waarschijnlijk belangrijker en je zult minder ballen wegslaan. 

Daarom delen we dit artikel in aan de hand van handicaps en wat een mooie golfbal keuze zou kunnen zijn. Uiteraard is dit niet voor iedereen het geval maar naarmate je wat vordert qua handicap is het over het algemeen een logische keuze om met een wat andere bal te gaan spelen.

Wat kosten golfballen voor iemand met handicap 54?

Als beginnend golfer is het verstandig om een wat goedkopere golfbal te kopen. Goedkope lakeballs en alles wat je maar kunt vinden in de bosjes voldoet in principe prima voor een ronde golf. Je voelt vaak het verschil nog niet tussen een bal die eigenlijk al verrot van binnen is of een bal in perfect staat. Geef zeker niet meer dan 50 cent per golfbal uit. 

Bekijk het aanbod »

Wat kost een golfballetje voor iemand met handicap 36?

Je begint al wat meer gevoel te ontwikkelen voor het spelletje en de golfbal doet al meer wat jij zou willen. Een wat goedkopere nieuwe bal of een wat betere lakeball zou goed passen bij je huidige staat van dienst als golfers. Wanneer het je niet zoveel uitmaakt kunnen de ballen voor handicap 54 golfers ook nog prima voldoen. Een prijs van 1 euro per golfbal zou de sweetspot zijn tijdens deze fase.

Bekijk het aanbod »

Hoeveel kost een golfbal voor iemand met handicap 16-24?

Het korte spel wordt wat belangrijker en je begint hier wat meer gevoel in te ontwikkelen. Je leert afstanden heel langzaam in te schatten. Je begint al wat minder ballen kwijt te raken en vindt het ook prettig om naar een bal te kijken die nieuw oogt, iets dat eerder wat minder uitmaakte. Kosten voor de bal tussen de 1 en 2 euro per stuk zou geen onlogische keuze zijn.

Bekijk het aanbod »

Hoe duur is een golfbal voor een 12 handicapper?

Een 12 handicapper raakt nog wel eens een bal kwijt maar dit is gewoon echt stukken minder dan wanneer je tussen de handicap 24 en 16 schommelt. Een of twee ballen per ronde die je gemiddeld kwijt raakt en dan ben je er wel. Tuurlijk, er zijn van die dagen dat je er wel tien wegslaat, die hebben we allemaal. Maar over het algemeen genomen lijkt dat wel mee te vallen. 

Een bal mag daarom over het algemeen wat meer kosten. Een goede lakeball of een gemiddelde nieuwe bal zou daarom goed passen bij je handicap. Wanneer je tussen de 2 en de 3 euro per bal betaald dan is dat an sich niet gek.

Bekijk het aanbod »

Hoeveel is een golfbal waard voor een < 8 handicapper?

Wanneer je onder de 8 handicap komt dan wordt het allemaal weer een stukje stabieler. Je zult al rond de 10 parren moeten maken per ronde om je handicap te spelen en dat betekent dat je redelijk constant moet kunnen golfen. 

Wanneer je constant golft is het een prettig idee dat je weet wat je bal gaat doen. En dat begint allemaal bij het hebben van dezelfde bal waarmee je speelt zodat je ervan op aan kunt.

Op deze handicaps is het niet gek op meer dan 3 euro per bal uit te geven. Ballen als de Pro V1 zijn veel gebruikte ballen en kunnen zo 5 euro per stuk kosten. 

Dan weet je gewoon dat je er niet te veel van weg wil slaan. Iets dat ook steeds minder en minder gebeurt als je op niveau qua handicap aan bent gekomen, iets dat alleen kan door steeds constanter en constanter te spelen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!