Home » Golfballen » Titleist Pro V1

Titleist Pro V1

Overzicht

Onderwerp

Doelgroep

Voor de golfer die opzoek is naar top golfballen.

Partner prijs

Titleist Pro V1

De Titleist Pro V1 is een golfbal met geschiedenis. Deze golfbal zorgde ervoor dat (professionele) golfers verder gingen slaan. Tot wel 30 meter verder dan dat zij eerder deden met een oude golfbal. 

De Pro V1 zag er destijds precies hetzelfde uit als iedere andere golfbal, toch was een verschil tussen de Pro V1 en andere golfballen die verkocht werden aan golfers.

Voordat de Pro V1 op de markt kwam konden golfers kiezen tussen een bal die werd gemaakt voor de nauwkeurigheid, of voor de afstand die werd afgelegd met de golfbal. Het was het een of het ander. De binnenkant van de golfbal bepaalde of er werd gekozen voor afstand of juist voor nauwkeurigheid. Zoals je kunt raden koos je met een harde binnenkant voor afstand en met een elastische binnenkant voor nauwkeurigheid. 

Inhoudsopgave

Maar bij Titleist vroeg men zich af of er een golfbal gemaakt kon worden met meerdere lagen, zou dit zorgen voor zowel afstand als nauwkeurigheid? Het antwoord van de Pro V1 was ja, dat kan. 

Door de stijve kern van de pro v1 kan deze ver vliegen, terwijl de zachte buitenlaag zorgt voor de controle van de spin rondom de greens, zodat de bal stopt wanneer je dat zou willen. 

Vanaf het moment dat de Pro V1 uitkwam zijn in principe alle professionele golfers overgestapt naar meerlagige golfballen. Spelers gingen opeens gemiddeld 6 meter verder slaan. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn.

Aan de Titleist Pro V1 hebben we dus te danken dat we met z’n allen de bal een stuk verder zijn gaan slaan.

Nog verder slaan? Bekijk de Titleist Velocity review »

Wat kun je precies verwachten van deze golfbal?

De Titleist biedt enkele speciale karakteristieken die de beste spelers binnen de golfsport zoeken in een golfbal:

  • Een golfbal die een zeer lange afstand kan afleggen en tegelijkertijd een betrouwbare balvlucht levert
  • Voor het spel vanaf de tee tot aan de green biedt de Titleist Pro V1 een zeer lage spin – waardoor je dus veel afstand kunt genereren – en een penetrerende balvlucht
  • ‘’Drop and stop’’ short game feel, Met de Pro V1 leg je de bal bij de vlag neer en deze ligt nagenoeg direct stil.
  • De Titleist Pro V1 is super zacht, het voelt dus heerlijk wanneer je de bal wegslaat.

Titleist Pro V1; niet goedkoop

Met de Titleist Pro V1 haal je dus flink wat kwaliteit in huis, echter deze golfbal niet per se de goedkoopste golfbal. Je kunt ervoor kiezen om de bal te kopen bij een golfwinkel waar je de bal als nieuw koopt. Daarnaast kun je de Titleist Pro V1 ook best wel prima als een tweedehands golfbal kopen, waar de golfbal nog maar een klein deel kost van wat ‘ie ooit nieuw heeft gekost.

Hieronder hebben we de aanbiedingen voor zowel de nieuwe Pro V1’s als de tweedehands Pro V1’s voor je op een rijtje gezet.

Vind de laagste prijs

Titleist Pro V1 wit

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€56,72)
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02
Golf pro V1 meme
Of je gaat op jacht naar een Pro V1 in het bos

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!