Home » Golfballen » Lakeballs kopen

Lakeballs kopen [Review 2022]

Overzicht

Product

Doelgroep

Iedereen heeft minstens één golfballetje nodig op de golfbaan.

Partner prijs

39,95 Hier kopen >

Lakeballs kopen

Golfballen zijn best wel duur, vooral als je er nog weleens een wegslaat (zoals de meeste golfers doen). Dé ideale oplossing zijn in dat geval lakeballs, je moet alleen wel even weten welke lakeballs je het best kunt gebruiken.

De lakeballen opduiken wordt gedaan door speciale bedrijven, die worden schoongemaakt en voorbereid op een tweede leven. De opgeduikte ballen gaan dus weer de verkoop in.

Zelf je lakeballs opvissen? Gebruik een golfbalhengel..

Lakeballs heb je in verschillende soorten, maten en kwaliteit. Wij leggen je in dit artikel uit welke lakeballs het best bij jou als golfer passen.

De goedkoopste lakeballs vind je vaak op bol.com, maar wist je dat amazon.nl regelmatig flink onder de prijs van bol.com zit? Ook is de levertijd maximaal 2 werkdagen, dus waar wacht je nog op. Bestel je golfballen bij amazon.nl »

Hoe weet ik welke kwaliteit de lakeballs zijn?

De kwaliteit van een lakeball wordt uitgedrukt in de zogeheten A klasse. Lakeballs zijn verkrijgbaar in de AAA klasse of de AAAA klasse.

”Ballen in de AAAA klasse zijn eigenlijk zo goed als nieuw. Pareltjes dus.”

Ballen in de AAAA kwaliteit zijn dus nagenoeg als nieuw. Deze ballen zijn waarschijnlijk in het eerste rondje (misschien het tweede rondje) door de eerste eigenaar in de vijver geslagen. Altijd een domper wanneer je een nieuwe golfbal tijdens het eerste rondje kwijtraakt..

Ballen in de AAA categorie zijn van iets mindere kwaliteit dan de AAAA categorie. In deze categorie vind je lakeballs met een schrammetje, gemarkeerde lakeballs en ballen waar een logo op gedrukt zit maar nog wel in zeer goede staat verkeren. Al met al zijn lakeballs in categorie AAA echt prima om mee te spelen, enkel visueel zijn ze iets minder aantrekkelijk.

Lakeball rood

Daarnaast heb je bij sommige partijen welke lakeballs verkopen nog de kwaliteitsniveau’s AA en A. Zo heb je de website Golf Square waarop men bij kwaliteitsniveau AA aangeeft dat ballen in uitstekende kwaliteit zijn en glanzen maar soms een klein krasje hebben. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van de bal.

A kwaliteit ballen zijn, volgens Golf Square, ballen met veel krassen en perfect voor een trainingsronde. Daarnaast heb je bij Golf Square nog de kwaliteit Cross. Volgens hen de laagste kwaliteit golfballen met zeer duidelijke verkleuringen.

Waarom lakeballs?

De reden dat lakeballs bestaan is eigenlijk simpel; ze zijn gewoon veel goedkoper dan reguliere golfballen. De kwaliteit van lakeballs is in 99 van de 100 gevallen echt uitstekend te noemen.

Als we een korte rekensom maken dan zien we dat wij als ultieme golfbal de Titleist Pro V1 hebben genomen. Als je 50 lakeballs koopt dan ben je hiervoor 99,95 euro kwijt. Dat betekent ongeveer 2 euro per lakeball.

In de regel kost een nieuw dozijn Pro V1’s van Titleist al gauw 59,99 euro. Voor de vorm nemen we dan even aan dat één balletje dus zo’n 5 euro kost. In dit geval scheelt een lakeball van dit model dan toch gauw 60% in prijs. Op een golfleven gaat dit redelijk wat opleveren.

”Met lakeballs kun je honderden euro’s per jaar besparen.”

Stel dat je 100 rondes per jaar speelt en gemiddeld 2 balletjes per keer kwijtraakt. Dit zou betekenen dat je per jaar 200 ballen kwijtraakt. Wanneer je met gloednieuwe Titleist Pro V1’s speelt zou je 1000 euro aan ballen wegslaan per jaar. Wanneer je deze vervangt door lakeballs dan zou je uitkomen op 400 euro. Dit scheelt zo’n 600 euro per jaar alleen aan ballen!

Stel dat een mens zo’n gemiddeld zo’n 40 jaar golft. 600 euro per jaar aan weggeslagen ballen X 40 jaar golfen betekent 24.000 euro aan besparing enkel op het gebied van golfballen als we naar een mensenleven kijken. Kun je toch een leuke (tweedehandse, ha-ha) auto van kopen!

Zitten er keerzijden aan het kopen van lakeballs?

Tot nu toe zul je waarschijnlijk denken; die lakeballs zijn zo gek nog niet. Echter, golfbalfabrikanten stellen wel degelijk dat golfballen die in het water gelegen hebben met (enige) nadelige invloed te maken hebben gehad. Zelfs de wetenschap wordt hierbij betrokken.

Daarnaast geeft VICE aan dat organisaties welke zich met lakeballs bezighouden ballen in sommige gevallen zandstralen en een nieuwe coating aanbrengen, inclusief het merk van de bal. Dit gaat volgens het golfmerk ten koste van de aerodynamica en de vluchtstabiliteit van de bal. Iets waar de meeste golfers zoals jij en ik toch al enige problemen mee hebben..

De kwaliteit van jouw lakeball hangt af van..

De bal die uit het water wordt gevist. Ja duh.. of toch niet? De Southampton golf club stelt namelijk dat er nogal wat verschil zit tussen lakeballs.

Zij geven aan dat het verschil ‘m zit in hoeverre een lakeball beschadigd is wanneer deze te water geraakt.

Een bal die na de eerste slag in het water wordt gemept (oei zuur) is geheel egaal. Dit zorgt ervoor dat water weinig tot geen kans heeft om de bal binnen te dringen. Deze lakeball zal waarschijnlijk van goede kwaliteit zijn in zijn tweede leven.

Een andere bal die in het water wordt geslagen, na bijvoorbeeld 17 holes te zijn meegegaan en nu vol krasjes en deukjes zit, daar dringt veel gemakkelijker water binnen. Dat binnengedrongen water gaat zorgen voor een minder verre balvlucht

Titleist lakeball

Welke merken lakeballs zijn er?

Eigenlijk zijn lakeballs er in alle merken die je al kent. Wees niet bang, we gaan de belangrijkste merken een voor een met je langs!

Titleist lakeballs

Wanneer je vaker dan vijf keer een golfclub in je handen hebt gehad mag ik toch hopen dat je van het merk Titleist af weet. Volgens ons toch wel hét merk onder de golfballen.


Titleist Pro V1 lakeballs

Dé holy grail onder de golfballen. Titleist Pro V1’s zijn niet mijn standaard ballen. Iedere keer als ik er weer een weet te bemachtigen is dit weer een magisch moment. Ik voel me dan even als een klein kindje in de snoepwinkel.

Ballen van Titleist zijn over het algemeen gewoon erg goed. Hoe je het went of keert, een Titleist (lakeball) heeft toch wat extra’s..

VICE lakeballs

VICE is opgericht in 2012 door twee Duitse heren. De ballen van VICE zijn erg lekker, al zeggen we het zelf. Al zit er wel wat verschil tussen de soft en standaard ballen. Ik weet de exacte benamingen zo even niet meer uit m’n hoofd, maar prima balletje.

Srixon lakeballs

Srixon is een van origine Japans merk dat onder de Dunlop organisatie valt. Het hoofdkantoor zit gevestigd in Californië. Srixon ballen zijn erg solide, prettig om mee te spelen, in welke variant dan ook. Leuk feitje; Srixon bezit de meeste balpatenten in de wereld.

Goedkope lakeballs mix

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!