Home » Golfballen » Golfbalhengel

Golfbalhengel

Overzicht

Product

Golfbalhengel.

Doelgroep

Voor iedere golf(st)er.

Partner prijs

Vanaf 24,99 vind de laagste prijs >

Golfbalhengel

Sla je ook geregeld een bal in het water of vind je het best wel aardig om af en toe een bal uit het water te vissen (ofwel zelf je lakeballs opvissen)? Logisch, nagenoeg iedere golfer heeft wel eens last van deze guilty pleasure.

Maar om die bal uit het water te vissen heb je wel een hengel nodig, of je moet wel heel handig met zijn met je golfclub om een bal uit het water te vissen.

In dit artikel laten we daarom je de populairste en beste golfbal hengels zien. Een golfbalhengel wordt ook wel eens een golfbal retriever genoemd. Daarnaast geven we je uitleg over hoe je de hengel het best kunt gebruiken!

Top #3 beste golfbalhengels

Prijs-kwaliteit

Jucad golfbalhengel

Uitschuifbaar tot 2 m

Telescopisch

Lichtgewicht

Onze favoriet

Bag Boy Igotcha Ultimate XL14ft

Uitschuifbaar tot 4,2 m

Makkelijk mee nemen

Roestvrijstaal

Top keuze

Longridge golfbalhengel

Uitschuifbaar tot 2,7 m

Merk Longridge

Robuust ontwerp

Welke soorten golfbalhengels zijn er?

Er zijn verschillende soorten golfbalhengels en golfbal retrievers in de wondere wereld van golf. We nemen het volledige soorten pakket graag even met je door.

”Een golfbalhengel wordt ook wel eens een golfbal retriever genoemd”

Telescopische golfbalhengel of niet

De meest bekende golfbalhengel is toch wel de telescopische. De meeste mensen noemen dit gewoon ‘’de golfbalhengel’’. De telescopische golfbalhengel is de uitschuifbaar variant die, je snapt het al, uit- en ingeschoven kan worden net zoals bij een telescoop. 

Daarnaast heb je ook kortere golfbalhengels die niet uitschuifbaar zijn en dus beperkt zijn tot ongeveer de lengte van de tas als lengte van de golfbalhengel. Zoals je wellicht misschien al begrijpt zijn deze golfbalhengels een stuk minder praktisch puur doordat ze gewoon een veel kortere arm hebben waardoor je niet zo ver kunt reiken.

Welke golfballenhouder kan ik kiezen in de hengel?

Er zijn verschillende houders die je aan het uiteinde van een golfballenhengel tegenkomt. De allerbekendste houder is toch wel het ‘’halve cupje’’.

Wanneer je een bal met het halve cupje uit het water wil hengelen dan zorg je ervoor dat je het cupje op de golfbal plaatst en vanuit hier de hengel draait zodat het balletje in het halve cupje geplaatst zit. Je kunt nu de bal rustig naar je toe halen. 

Een andere golfballenhouder aan het uiteinde van een golfbalhengel is de zogeheten klem. Deze klem kun je als het ware op de bal drukken wanneer je een balletje ziet liggen. Door de druk die je uitoefent gaan de klemmen uit elkaar.

Wanneer je het balletje in de klemmen zit kun je ervan uitgaan dat deze er stevig in zit zodat je de bal vervolgens rustig uit het water kunt halen.

Verschillende lengtes golfbalhengels

Er zijn verschillende lengtes wanneer het aankomt op golfbalhengels. De meest voorkomende lengte zijn: 

  • 180 centimer
  • 275 centimeter
  • 450 centimeter

Deze afmetingen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Maar zoals je ziet varieert het ongeveer vanaf de 150 centimeter tot en met de 500 centimeter. Bij 500 centimeter wordt het wel een beetje overdreven. Wij vinden 250 centimeter een aardige maat. Niet te lang, niet te kort..

Beste golfbal retriever

Er zijn dus veel verschillende soorten en maten wanneer het aankomt op de golfbalhengel ofwel de golfbal retriever, maar welke moet je nou hebben?

Wij van OnlineGolferCaddy vinden toch de golfbalhengel met het ouderwetse halve cupje dé golfbalhengel. Of dit nou te maken heeft met het feit dat we hier al vanaf kleins af aan mee aan het vissen zijn is maar de vraag. Maar volgens ons is er geen enkel ander model dat het zo leuk en fijn maakt om je weggeslagen bal weer op te vissen. 

Qua lengte zul je voor jezelf even uit maken maken wat nou voor jou de beste golfbalhengel is verkrijgbaar. Sommige mensen zweren bij een kortere hengel en anderen lopen rond met een hengel van heb ik jou daar.

Golfbalhengel Jumbo

Zoek je een golfbalhengel van jumbo sports? Wij zetten ze graag even voor je op een rijtje. De golfbalhengels van Jumbo zijn erg robuust. Daarnaast biedt het Jumbo Golf concern altijd de standaard 60 dagen speel garantie.

Kun jij dus je golfhengel twee maanden uitproberen en mocht je ‘m daarna niet fijn vinden of er toch niet zo blij mee zijn dan heb je het recht om de hengel terug te brengen. Wel het bonnetje bewaren he?!

Vind de laagste prijs

Uitschuifbaar tot 2 meter

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€35,78)

Uitschuifbaar tot 4,2 meter

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€61,73)

Uitschuifbaar tot 2,7 meter

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€24,99)

Is een golfbalhengel het aanschaffen waard?

Wij zeggen volmondig ja op de vraag of een golfbalhengel c.q. golfbal retriever het aanschaffen waard is. Wij vinden namelijk van wel! Dit zullen we nog even voor je toelichten: 

Laten we aannemen dat een golfbalhengel 30 euro kost. Wanneer een golfbal van een euro per stuk weg slaat dan betekent dit dat je óf maar 30 van je eigen ballen hoeft terug te vissen óf 30 andere balletjes op moet vissen. Golfballen worden dus per slot van rekening goedkoper.

Als golfer weet je hoe snel je een balletje weg slaat. Dan weet je ook hoe fijn het kan zijn om af en toe een balletje uit de sloot kan halen om zo de kosten voor wat betreft de ballen een beetje in de perken te houden.

Waar kan ik nog meer een hengel voor de golfballen kopen?

Naast de Jumbo kun je ook een hengel voor de golfballen kopen bij de Decathlon. Decathlon biedt robuuste artikelen aan wanneer het aankomt op de golf tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Je vindt bij de Decathlon vaak wel veel producten van eigen merk waar je bij een Jumbo Sports eerder merken als Callaway e.d. tegen zult komen. Hiernaast kun je ook een golfbalhengel aanschaffen bij Bol.com van verschillende merken. Let er wel op dat je geen Chinese troep koopt. Dit wil namelijk nog weleens voorbij komen op Bol.com

Golfbalhengel product

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!