Home » Golfballen » Golfbal schoonmaken

Golfbal schoonmaken

Overzicht

Product

Onderwerp

Golfbal schoonmaken regels

Golfbal schoonmaken

In de herfst, winter, lente en soms zelfs in de zomer wil het nog weleens voorkomen dat je golfbal vies wordt wanneer je deze een goeie pets hebt verkocht. 

Wanneer je daarna bij je bal aankomt en je treft een bal met een klont modder aan dan kan het nogal verleidelijk zijn om de golfbal op te pakken en deze schoon te maken. Maar mag je eigenlijk je golfbal oppakken en schoonmaken? Ja en nee..

Wanneer mag ik mijn golfbal oppakken om deze schoon te maken?

Er zijn een aantal momenten waarop je je golfbal mag oppakken om deze schoon te maken tijdens het golfspel. Let wel op dat je je golfbal altijd dient te markeren wanneer je deze gaat schoonmaken. Markeren betekent eigenlijk dat je iets neerlegt achter het balletje zodat je precies weet waar deze terug moet worden gelegd. 

Anyway, je mag je golfbal altijd schoonmaken wanneer deze op de green ligt. In welk geval dan ook. Voordat je de bal gaat schoonmaken, zorg ervoor dat je je bal markeert. 

Wanneer je op de fairway, hindernis, of in de rough ligt mag je je bal ook schoonmaken op het moment dat je deze moet identificeren. Met andere woorden, wanneer je niet zeker weet of het jouw bal is en je kan dit niet zien door de viezigheid op de bal dan mag je de bal schoonmaken totdat je ziet of het wel of niet jouw bal is. 

Na het uitholen mag je je bal uiteraard ook weer schoonmaken om vervolgens met een schone bal aan de hole te beginnen.

Wanneer mag ik mijn golfbal niet oppakken om schoon te maken?

Onder normale omstandigheden, wanneer je weet of de golfbal van jou is, mag je de bal niet schoonmaken en weer terugplaatsen. 

Het kan zijn dat je de golfbal moet oppakken om de volgende redenen, markeren en oppakken van de bal is dan toegestaan, schoonmaken niet:

  • Het bekijken of de bal kapot is
  • Omdat de bal in de weg van bijvoorbeeld een andere bal ligt

Wat gebeurt er wanneer je je bal schoonmaakt terwijl dit niet mag?

Wanneer je je golfbal schoonmaakt terwijl dit volgens de regels verboden is dan krijg je één strafslag. Niet aan beginnen dus want die extra slag hebben we nodig!

Vieze golfbal

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!