Home » Golfballen » Goedkope golfballen

Goedkope golfballen

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor golfers die net zijn begonnen met golf of gewoon niet zoveel aan ballen wil spenderen

Partner prijs

19,49 Hier kopen >

Goedkope golfballen; waar kies je voor

Wanneer je begint met golfen kom je erachter dat golfen soms nog helemaal niet zo goedkoop is. Vooral wanneer je net begonnen bent en nog niet zo goed bent; je raakt best een hoop ballen kwijt. Wanneer je dan telkens nieuwe dure ballen koopt dan kan dit best een dure hobby worden.

We maken een onderscheid in golfballen tussen nieuwe en gebruikte golfballen. Gebruikt golfballen kunnen namelijk erg interessant zijn wanneer je op zoek bent naar goedkope golfballen. Lees rustig verder, we leggen je alles uit.

Top #3 goedkoopste golfballen

Laag totaalbedrag

INESIS merk

Nieuwe golfballen

Per 12 stuks € 6,99

Prijs: € 0,58 per stuk

Onze favoriet

Nieuwe ballen!

2e doos halve prijs

Per 12 stuks € 12,99

Prijs: € 0,81 per stuk

Prijs-kwaliteit

Lakeballs

Uitstekende kwaliteit

Per 100 stuks € 64,95

Vanaf € 0,65 per stuk

Is de kwaliteit van goedkope ballen wel goed?

Of de kwaliteit van goedkope ballen wel of niet goed is is niet direct met een ja of nee te beantwoorden. Laten we zeggen deels ja en deels nee. Ik leg je graag uit waarom.

”Het gevoel van een goedkope bal is anders dan een duurdere geavanceerde bal.”

Laten we beginnen bij de gevoelskwestie. Een dure kwalitatieve bal speelt in de meeste gevallen fijner dan een erg goedkope bal. De bal zal vooral ”zachter” aanvoelen wanneer je deze goed raakt.

We kunnen dus stellen dat de kwaliteit van goedkope ballen wel zeker minder is. Maar maakt dit volgens ons uit voor de beginnende golfer? Wij vinden van niet.

goedkope golfballen verschillende merken titleist pinnacle

Hoe zit dat dan met lakeballs? Die kunnen toch van een goed merk zijn en goedkoop tegelijk?

Als je goedkope golfballen wil kopen dan zijn lakeballs vaak ook een optie omdat deze ballen al een eerder leven hebben gehad. Of je kunt ze natuurlijk ook zelf met een golfbalhengel uit het water vissen.. Het is natuurlijk zo dat om deze reden de ballen vaak goedkoper zijn. Daardoor kan het prima zijn dat je een betere golfbal kunt spelen voor hetzelfde geld dat je had uitgegeven aan een nieuwe golfbal van mindere kwaliteit.

Nu is het wel zo dat goede spelers ook vaak met dezelfde bal spelen. Zij spelen bijvoorbeeld al hun wedstrijden met de Titleist Pro V1 of de Callaway Chromesoft. Met lakeballs moet je even opletten als je graag dezelfde bal speelt; je hebt namelijk ook mixzakken van lakeballs. Dit zijn vaak wel de goedkoopste golfballen op het gebied van lakeballs.

Conclusie

Goedkope golfballen kunnen we opdelen in twee verschillende categorieën: de nieuwe goedkope golfbal en de goedkope lakeball golfbal.

Volgens Online Golfer Caddy kunnen beide opties zeer geschikt zijn voor (beginnende) golfers. Als stelregel om te bepalen of je een beginnende golfer bent: als je niet goed weet welke ballen wel en niet goed zijn, beschouw jezelf dan als een beginnende golfer.

Wat zeggen anderen?

Wat zeggen anderen over goedkope ballen versus dure golfballen? Ik vroeg het aan een goede speler op de golfbaan; hij gaf het volgende aan toen hij de Pro V1 (een van de duurste ballen) vergelijkt met een Inesis model:

De Inesis bal vliegt wat mij betreft goed. Hij is wel wat luider dan de Pro V1, die iets zachter hoort en voelt. Vooral het harde gevoel merk je wanneer je aan het putten bent.

De Inesis bal is sowieso wat minder duurzaam dan de Pro V1. Maarja, je raakt hem toch kwijt, dus wat maakt het uit? Vooral na een aantal bunkerslagen merkte ik wel goed dat de Inesis een stuk sneller sleet dan de Pro V1.

”De Inesis slijt iets sneller, maar kwijtraken doen ze toch wel.”

Een andere golfer geeft aan dat de consistentie van bal tot bal erg belangrijk is omdat je anders met dezelfde swing verschillende resultaten zult krijgen! Om deze reden zou je misschien zeggen dat het spelen van dezelfde bal belangrijk is. Daarom zou je kunnen zeggen kies in ieder geval voor dezelfde lakeball van je voor goedkope ballen kiest.

Om deze reden hebben we een lijst met goedkope lakeballs van hetzelfde model voor je in kaart gebracht. Zo kun je én lakeballs spelen maar toch ook hetzelfde model én een goedkope golfbal,

Goedkope golfballen Titleist

Misschien zit het tussen de oren, maar Titleist ballen zijn op de één of andere manier toch magisch als het aan ons ligt. Hebben de jongens van de marketingafdeling dat nou goed gedaan of zijn ze gewoon echt zo fijn?

Waarom zijn sommige golfballen goedkoper dan anderen?

Het feit dat sommige golfballen goedkoper zijn dan anderen heeft onder andere te maken met de tijd dat het kost om te produceren en de technologie welke achter de productie zit.

Een kleine studie leert ons dat goedkope golfballen over het algemeen uit twee onderdelen bestaan; het omhulsel en de binnenkant.

Dure golfballen bestaan uit 3 tot 5 lagen. Door het gebruik van meer dan twee lagen kan er een lage spin (dus verre afstand) van de tee bewerkstelligd worden maar rondom de green juist een hoge spin (zodat de bal snel stil ligt).

Titleist lakeball

Vragen die we veel horen

Over het onderwerp goedkope versus dure golfballen worden veel vragen gesteld. We beantwoorden de belangrijkste voor je.

Moet ik harde of zachte ballen gebruiken?

Wanneer je een wat zachtere bal gebruikt dan kun je wat meer gevoel creëren in je chip en pitch slagen naar de green toe. De soft touch die je door een zachte bal voelt kan daar echt bij helpen.

Welke bal gaat verder; hard of zacht?

Het hangt van je swingsnelheid of een harde of zachte bal je meer of minder afstand op gaat leveren. Als je een wat minder hoge swingsnelheid hebt dan komt een wat zachtere bal juist beter van pas wanneer je verder wilt slaan. Dit geldt dan weer andersom voor hoge swingsnelheid; dan wil je juist een wat hogere swingsnelheid.

De meeste hoge handicappers hebben over het algemeen niet zo’n hoge swingsnelheid. Op dat moment kun je beter gebruik maken van een wat zachtere bal.

Wanneer is een golfbal goedkoop?

Over het algemeen, wanneer je onder de euro per golfbal uitkomt dan zit je wel redelijk goed qua goedkoopheid van een golfbal. De echte toppers hebben we aan het begin van dit artikel al aan je laten zien in dit artikel. Dan kom je uit op een prijs tussen de 50 en 60 cent. We hebben ook wel sets golfballen voorbij zien komen op het gebied van lakeballs voor 17 cent per stuk. Alleen daar wil je echt niet aan beginnen; je koopt pure rotzooi in tegenstelling tot goedkope golfballen.

goedkope golfballen verschillende merken titleist pinnacle

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!