Home » Golfballen » Gebruikte golfballen

Gebruikte golfballen

Overzicht

Gebruikte golfballen

Gebruikte golfballen zijn super handig voor mensen die nog niet zo lang golfen en niet de volle mep voor golfballen willen betalen. Gebruikte golfballen zijn er in vele soorten en maten verkrijgbaar. 

Zo kun je ervoor kiezen om gebruikte golfballen te kopen waarvan alle ballen van hetzelfde merk en hetzelfde model zijn. Vooral wanneer je al wat langer golft en een voorkeur hebt voor een bepaald merk en model dan kan dit handig zijn; je speelt met de bal die je wilt maar je bent niet het geld kwijt voor een compleet nieuwe bal.

Staat van gebruikte golfballen

Staat van tweedehands golfballen kan in sommige gevallen wel een dingetje zijn. Daarom is het belangrijk om goed op te letten wat je koopt. Een willekeurige emmer met ballen op marktplaats is namelijk lang niet altijd een goede keuze.

Gebruikte golfballen worden vaak opgedeeld in de zogenoemde A klassen. Soms wordt dit aangeduid als een A, B of C staat. In andere gevallen gaat het om A, AA, AAA of AAAA waarderingen. 

Hoe hoger de staat wordt aangeduid, hoe beter de staat van de bal in principe is. In het beste geval zijn de ballen nauwelijks gebruikt en ogen ze in principe als nieuw. In het slechtste geval zijn de ballen al flink door het slijk gehaald en zijn de dimples vervaagd.

Daarnaast zijn sommige ballen bijvoorbeeld bekliederd met een stift of zijn er puntjes opgezet. Sommige spelers houden hier niet van terwijl anderen prima kunnen verder spelen met dergelijke gebruikte golfballen.

Het is voor jezelf altijd de afweging maken in hoeverre het het waard is om veel geld aan gebruikte golfballen uit te geven wanneer je nog best wel veel ballen kwijt raakt tijdens een ronde golfen.

Kwaliteit van gebruikte golfballen

Dan hebben we nog het aspect van kwaliteit. Want een Blokker bal is geen Titleist bal. Golf je nog niet zo lang, dan is het niet erg om met een bal van de Blokker te spelen, maar op een gegeven moment ben je die ballen wel zat en wordt het tijd voor iets nieuws. 

Wanneer je dus van plan bent om gebruikte golfballen te kopen is het belangrijk om op te letten welk merk golfballen er in de mix zitten. Zie je namen als Mizuno, Titleist en Callaway voorbijkomen? Dan zit je goed. Hoor je namen als Black Diamond, Blokker en Top Flite? Dan moet je, wanneer je graag met goede kwaliteit golfballen speelt, je afvragen of je de goede ballen tegen het lijf bent gelopen.

Al met al is het dus aan te raden om te zorgen voor een goede mix waarin golfballen hebt zitten die ongeveer van een gelijkwaardige kwaliteit zijn qua niveau. Veel bedrijven houden hier al rekening mee tijdens het sorteren en je ziet de mixen met betere verschillen dan vaak ook iets hoger zijn qua prijs.

Gebruikte golfballen van Online Golfer Caddy

Bij Online Golfer Caddy hebben we ook gebruikte golfballen te koop. Een mix van hoge kwaliteit ballen met soms een klein streepje of stift puntje erop. De gebruikte ballen zijn echte Achterhoekse golfballen die gewoon nog een tweede leven verdienen.

We hebben voor een aantrekkelijke deal gezorgd waardoor je gewoon veel mooie ballen hebt waar je een poos mee kunt spelen. We bieden 25 ballen aan voor 25, 50 ballen voor 37,50 of 100 ballen voor 50 euro.

Vind de laagste prijs

Vanaf prijs per golfbal

Vind de laagste prijs:

onlinegolfercaddy.com (€0,50)
Laatste prijs update: 1 september 2022 - 09:12

Staat van de ballen

Qua staat van de ballen kun je rekening houden met een goede staat. Met een goede staat bedoelen we dat de gebruikte ballen echt wel een keer geslagen zijn en dat er op iedere bal wel iets met een stift geschreven kan zijn. 

Echter zul je range ballen en ballen waar geen dimples op zitten echt niet bij ons terugvinden. We zijn zelf golfers en daarom weten we hoe een goede golfbal eruit dient te zien en hoort te voelen.

Kwaliteit van de ballen

De kwaliteit van de golfballen van Online Golfer Caddy is over het algemeen gewoon erg goed. Je krijgt bij ons een mooie mix van merken als Pinnacle, Titleist, Wilson, Callaway en Srixon. Tuurlijk, er zal ook heus weleens een Black Diamond of een TopFlite bij zitten, maar dat is in basis niet de kern van de ballen mix.

Voordeel ballenmix gebruikte golfballen Online Golfer Caddy

Zodat je een idee hebt van welke ballen er in één mix van 25 gebruikte golfballen kunnen zitten hebben we willekeurig 25 golfballen gepakt uit de voorraad en hieronder opgesomd uit welke golfballen de gebruikte golfballen mix bestaat

Titleist gebruikte golfballen

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!