Home » Golfballen » Callaway golfballen

Callaway golfballen

Overzicht

Onderwerp

Doelgroep

Voor de golfer die opzoek is naar kwalitatief goede golfballen.

Partner prijs

Callaway golfballen vanaf € 20,-

Callaway golfballen

Callaway is een vooruitstrevend merk in de golfwereld. Het merk loopt voorop als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe equipment zoals golfclubs, golftassen en accessoires.

Naast bovenstaande producten is Callaway ook specialist als het aankomt op ballen. Van alle merken behoort Callaway zeker tot de top-3 ballen producenten.

In dit artikel lichten we daarom alle golfballen van Callaway uit. Zodat je een goed overzicht hebt van de verschillende typen golfballen die het merk aanbiedt.

Inhoudsopgave

Leestijd: 8 min

Laatste bewerking: 21-11-2022

Ben je opzoek naar het volledige assortiment van de Callaway golfballen? Neem dan is een kijkje bij amazon.nl. Hier vind je vaak mooie aanbiedingen.

Chrome Soft golfbal

De Chrome Soft golfbal van Callaway bestaat er in vele prints. Een ding is zeker, De Chrome Soft golfbal van Callaway is de kwalitatief beste golfbal van Callaway. Wat kunnen we verwachten van de golfbal?

Callaway Chrome soft X

Een golfbal waarmee je verder slaat maar wel het zachte gevoel van de bal behoudt, dat is Callaway te melden heeft over haar beste golfbal.

Precisie Technologie

Met de Chrome Soft heb je een bal in handen waarin men de dispersion (de afwijking) geoptimaliseerd heeft. Bij een niet optimale bal zal je dus minder last hebben van afwijking in tegenstelling tot een andere bal.

Geoptimaliseerde lagen / opbouw

Het witte omhulsel is SoftFastcore waardoor je een super zacht gevoel hebt wanneer je de bal raakt. Een super goede controle qua spin – door je hele tas heen – is het gevolg. Anderzijds zorgt het ‘’Fast’’ gedeelte voor de lengte van de golfbal. Best of both worlds dus.

Callaway Chrome soft golfballen

Aerodynamica van een Boeing

Door de verkregen aerodynamica (middels de dimples) verkrijg je een super consistente balvlucht met de Chrome Soft. Iedere keer dezelfde vlucht slaan, ideaal.

Waarom is de Chrome Soft uniek?

De Chrome Soft golfbal van Callaway is uniek doordat deze bal je zowel lengte geeft van tee tot green terwijl je rondom de greens de meest mogelijke controle hebt met de bal. 

De drielaagse golfbal is daarnaast vergevingsgezind wanneer je de bal net even iets minder raakt. 

Onze eigen ervaring met de Chrome Soft van Callaway is dan ook erg goed. Wat ons betreft doet deze bal niet veel onder voor een bal als de Pro V1(x). De Chrome Soft voelt ergens heel firm (stevig) aan en tegelijkertijd ook zacht en zeer prettig speelbaar.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€54,95)
Laatste prijs update: 27 september 2023 - 01:02

Callaway Reva golfbal

De Callaway Reva is een golfbal die speciaal is ontwikkeld voor dames. En dan niet zomaar dames, maar dames die langere afstanden willen halen. 

Callaway Reva golfbal

Dames slaan de bal met de Callaway Reva:

  • Hoger de lucht in
  • Langer de fairway op (meer afstand dus)
  • Rechtdoor (minder out of bounds en hoge rough dus)

Lang en recht

Met de Reva ben je lang en recht. Hoe dat kan? Volgens Callaway heeft dat te maken met de speciale cover van de bal. De buitenkant van de bal, die wel wat wegheeft van een honingraat zorgt voor de afstand en controle.

Makkelijk te raken

Het oversized design, de Reva is iets groter dan andere golfballen, ziet er gemakkelijk uit om (goed) te raken. De Reva golfbal geeft je dan ook meer vertrouwen tijdens iedere swing.

Deze golfbal heeft een iets lagere compressie en is daardoor geschikt voor spelers met een wat lagere swingsnelheid.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€24,99)
Laatste prijs update: 27 september 2023 - 01:02

Callaway Warbird

De Callaway Warbid is een bekende golfbal onder veel golfers in Nederland. Deze bal van Callaway is al enige tijd op de markt en kan gezien worden als een prijsvechter en is concurrentie voor de wat goedkopere golfballen.

Callaway warbid golfbal

De Warbird is dan ook zeker een slag minder in vergelijking met golfballen als de Chrome Soft en de Pro V1 van Titleist.

De naam zegt het al een beetje – Warbird -, deze bal is gemaakt voor de oorlogsvoering. En dan hebben we het over oorlogsvoering op de golfbaan, want de Warbird die maakt afstand.

Deze Two-piece bal (bestaande uit een kern en het witte oppervlak) is geoptimaliseerd voor snelheid. 

Met de Warbird sla je de bal hoog de lucht in en daarnaast creëer je afstand met de bal door het ontwerp.

Hoe kan het dan dat je zo ver slaat met deze bal? Dat is op de volgende manier te verklaren; de golfbal kan veel compressie verdragen waardoor alle energie die in de golfbal geraakt wordt vastgehouden. Het gevolg is een golfbal die ver en lang vliegt.

Door de HEX aerodynamica maakt de Warbird een efficiënte balvlucht waardoor de bal maar blijft gaan. Het gevoel dat je een drive slaat die maar niet lijkt te stoppen in ongeëvenaard.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€24,99)
Laatste prijs update: 27 september 2023 - 01:02

E.R.C. Soft

De E.R.C. Soft golfbal van Callaway is er een die bol staat van innovatie. Als eerste golfballen producent brengt Callaway een hybride cover op de markt. De cover bestaat uit de witte buiten laag met daaronder een skelet waar de laag op ligt. 

Callaway ERC soft golfbal

Snap je het nog? Wij ook niet meer.

In ieder geval, Callaway probeert met de E.R.C. lange afstanden met veel gevoel rondom de greens te combineren. En dat is ze aardig gelukt, de Callaway E.R.C. soft is namelijk een top bal, al zeggen wij het zelf.

Maximale balsnelheid van de tee naar de green

Wanneer je op zoek bent naar maximale afstand vanaf de tee tot aan de green dan is de E.R.C soft een goede keuze. Doordat de bal uit drie lagen bestaat kan het maximale afstand garanderen terwijl het wel een zachte bal is tegelijkertijd.

Gevoel en controle

Doordat de E.R.C. soft een zachte bal is kun je veel spin genereren rondom de greens. De hoge spin die je kunt genereren zorgt ervoor dat je veel gevoel hebt rondom de greens. Dat worden dus veel up & downs en pitches die dichtbij de vlag komen.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€44,99)
Laatste prijs update: 27 september 2023 - 01:02

Triple track technology

Met de Triple Track Technology helpt de E.R.C. soft je op het moment dat je gaat putten. Met de drie lijntjes op de golfbal kun je namelijk de ideale oplijning simuleren als je gaat putten. Een garantie voor meer geholede putts.

ERC golfbal

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!