Home » Golfballen » Black Diamond golfballen

Black Diamond golfballen

Overzicht

Onderwerp

Doelgroep

Voor de golfer die opzoek is naar goedkope golfballen.

Partner prijs

Vanaf € 0,83 Vind de laagste prijs >

Black Diamond golfballen

Black Diamond golfballen zijn van het huismerk van Jumbo. Het is een golfbal waar je een professionele golfers niet zo snel mee zult zien spelen. Maar voor wie is deze golfbal dan wel geschikt en zijn ze überhaupt geschikt om mee te golfen?

Lees rustig verder, op deze pagina geven we onze uitgebreide mening over Black Diamond golfballen.

Inhoudsopgave

Leestijd: 8 min

Laatste bewerking: 18-01-2023

De Black Diamond golfballen review

De huismerk golfbal van het merk Jumbo is een zogeheten two-piece golfbal. Met two-piece wordt er bedoeld dat de golfbal uit twee delen bestaat;

  • één deel binnenkant
  • één deel buitenkant

Over het algemeen bestaan goedkopere golfballen vaak uit twee delen, simpelweg omdat deze goedkoper zijn om te produceren dan golfballen met drie, vier of zelfs vijf delen.

Wanneer een golfbal uit twee delen bestaat dan heeft de golfbal één kracht; namelijk het behalen van veel afstand of juist veel spin waardoor je controle hebt rondom de green. 

Met de Black Diamond golfbal behaal je veel afstand óf je hebt veel controle rondom de greens. Jumbo Sports claimt dat de golfbal veel afstand behaald én veel spin rondom de green genereert. 

Wij hebben de bal getest en we hebben niet per se gemerkt dat de bal verder vloog dan een andere golfbal en ook niet dat de bal meer of minder spint dan een andere golfbal.

Maar zijn wij de juiste personen om dit te beoordelen? Als beginnend golfer sla je namelijk altijd een andere spin en altijd een andere afstand; daarom is het misschien wel helemaal niet aan de orde om deze golfbal heel hard af te gaan rekenen op z’n spin en afstand.

Wanneer wij met een nieuwe Black Diamond golfbal de baan in gingen konden we hier een meer dan prima golfronde mee spelen. Wij zijn zelf drie golfers met handicaps tussen de 30 en de 10. 

Wat we wel merkten is dat deze golfbal, wanneer je er een vindt, best wel snel slijt. De vraag is alleen in hoeverre dat uitmaakt. Want heb je ooit al eens vijf ronden met dezelfde bal gespeeld zonder dat je deze kwijt raakt?

Voordelen Black Diamond golfbal

Welke voordelen heb je als je met de Black Diamond golfbal gaat spelen? Hieronder sommen we de voordelen voor je op, zodat je kunt beslissen of deze bal voor jou is:

  • De Black Diamond is betaalbaar. In principe speel je met zo’n beetje de goedkoopste golfbal die er verkrijgbaar is. Het is wel zo fijn, wanneer je regelmatig een bal wegslaat, dat dat niet direct 6 euro per bal is. Je gaat er dan niet prettiger van golfen
  • Je speelt altijd met dezelfde bal. Wanneer je met dezelfde golfbal gaat spelen dan geeft dat vertrouwen, de bal zal namelijk hetzelfde reageren op je swings. Dat wil nog weleens anders zijn op het moment dat je steeds met andere ballen slaat. 
  • Je bent een beginnende golfer, een bal die geoptimaliseerd is voor afstand én spin maakt nog niet zoveel uit voor jou. Omdat spin controle en afstand maken toch niet altijd bovenaan je lijstje staan. Tuurlijk, je wil de bal ver slaan, echter zal de vijf meter die de Pro V1 verder vliegt niet heel veel verschil voor je gaan maken.

Black Diamond golfbal kopen

Wil je Black Diamond golfballen kopen? Wij hebben hieronder de beste aanbieding voor je neergezet. Zo heb je altijd de goedkoopste Black Diamond golfballen in je golftas zitten, wel zo lekker. 

Ultra soft

Black Diamond top 3 golfballen aanbieding

24 stuks

Ultra soft

Prijs per bal: € 1,25

Goedkoopste

Black Diamond golfballen 36 stuks

36 stuks

Goedkoopste

Prijs per bal: € 0,83

4 kleuren

Black Diamond golfballen 12 stuks

12 stuks

Te koop in 4 kleuren

Prijs per bal: € 1,25

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!