golfballen

Golfballen, we hebben ze allemaal nodig. Ze zijn er in één vorm en in heel veel verschillende kleuren. Toch wijken de vormen ook wel wat van elkaar af met al die verschillende putjes (officieel noemen we dit dimples) en patronen welke de ‘’putjes’’ op de golfballen volgen. 

De prijs van een golfbal loopt ook sterk uiteen. En hoeveel merken en er zijn van golfballen? Wij hebben werkelijk waar geen idee. Wat we wel weten is dat wij gedurende de tijd ieder merk onder de loep zullen nemen en dat jij daardoor alles te weten komt over welke golfballen merk dan ook. Let’s go!

Top 3 beste golfballen

Alles dat met golfballen te maken heeft

Naast hetgeen dat het belangrijkst is in de golfsport, gaan we het op Online Golfer Caddy ook hebben over randzaken van golfballen. Golf ballenrapers, golfballen schoonmaken, lakeballs, voor wie welke golfbal geschikt is. Verzin het en wij praten erover.

Mis jij nog iets op deze website over golfballen? Schrijf ons dan aan, wij zullen erover schrijven. Alles dat ook maar iets met golfballen te maken heeft vinden wij namelijk interessant. Heb je weleens zonder ballen gezeten tijdens een ronde golf? Met hoeveel verschillende merken heb jij gespeeld tijdens een ronde? We horen de meest bizarre verhalen dus we zijn ook benieuwd naar jouw verhaal! info@onlinegolfercaddy.com

Wat zijn de beste golfballen?

Op ieder potje past een deksel zeggen ze altijd, zo ook voor golfballen. Nee, alle gekheid op een stokje; het hangt ervan af wat je met de beste golfbal bedoeld. Voor mensen met een lage swingsnelheid kan een bepaalde bal beter zijn dan een bal voor spelers bedoeld met een hoge swingsnelheid, en vice versa.

Over het algemeen zijn er een aantal golfballen welke in de golfwereld over het algemeen als de beste ballen worden beschouwd. Hieronder vallen onder andere de Titleist Pro V1 en de Taylormade TP5. Deze ballen worden ook veel gebruikt op de professionele golftouren zoals de PGA en de DP World Tour.

Wat zijn de duurste golfballen?

Over het algemeen worden de Titleist golfballen gezien als de duurste bal binnen de golfsport. Titleist staat onder andere bekend om de Pro V1 golfbal. Er zijn vast nog duurdere ballen zoals ballen die van goud zijn of met andere franjes, maar deze vallen volgens ons niet onder de noemer van de reguliere golfbal. Conclusie: de duurste golfbal is de Titleist Pro V1(x).

Welke vice golfbal?

Vice brengt verschillende soorten golfballen uit. Over het algemeen zijn wij bij Online Golfer Caddy erg gecharmeerd van het merk Vice en daarom ook erg tevreden over de verschillende lijnen golfballen bij Vice, betaalbaar en kwalitatief.

Vice heeft golfballen voor drie verschillende niveau’s:
handicap 36 en hoger: Vice Drive
handicap 18 – 36: Vice Golf Tour
handicap 18 of lager: Vice Golf Pro

Welke kleur golfbal zie je het best?

Over het algemeen zie je de witte kleur golfbal erg goed. Deze bal is dan ook de meest voorkomende kleur golfbal. In de mindere perioden van het jaar wil een gele, roze of oranje bal nog wel eens dienst doen wanneer er bijvoorbeeld veel blad of andere rotzooi op de baan ligt. Over het algemeen voldoen andere ballen meer dan prima.

Wat betekenen de cijfers op golfballen?

Over het algemeen betekenen de cijfers niets op golfballen. De cijfers worden gebruikt om te vermelden op het moment dat je een wedstrijd speelt en voordat je begint meldt met welke bal je speelt. Zo is het herkenbaar wat jouw bal is wanneer er discussie ontstaat over een bijvoorbeeld gevonden bal die in theorie ook van een andere speler zou kunnen zijn.

Kunnen golfballen drijven?

Nee, golfballen drijven niet. Ze zinken altijd naar de bodem van het water waar ze worden ingeslagen. Of dit nou de zee, een sloot of een meer is waar je omheen golft. Soms blijven ze wel net op de rand liggen zodat je er nog uit kunt vissen wanneer je geluk hebt. Anders ben je de bal geheid kwijt.

Wat zijn driving range ballen?

Driving range ballen zijn ballen die gebruikt worden op de driving range. De driving range is een plaats waar je je ballen kunt slaan in de richting van een lang veld. Deze ballen kun je niet ophalen.

Driving range ballen zijn vaak aangemerkt als driving range bal (er staat letterlijk driving range op de bal. 

De compressie in driving range ballen is anders dan in reguliere golfballen. Dit betekent dat de driving range ballen minder ver vliegen dan normale golfballen.

Hoeveel gaatjes zitten er in een golfbal?

De gaatjes op de golfballen waar je het over hebt worden over het algemeen dimples genoemd. Iedere golfbal heeft tussen de 300 en 450 gaatjes. Het aantal gaatjes wat je het meest ziet terugkomen op een golfbal zijn er 392. Vraag ons niet waarom, maar waarschijnlijk zal dit wel mooi uitkomen.

Wat kosten tweedehands golfballen?

Tweedehands golfballen zijn meestal zo’n 70 a 80% goedkoper dan reguliere golfballen, tel uit je winst. Tweedehands golfballen zijn dus nog helemaal niet zo’n slecht idee als je regelmatig wat balletjes wegslaat. Let wel op dat je een goede kwaliteit tweedehands golfbal aanschaft anders dan kan het kwaliteitsverschil wel duidelijk merkbaar zijn ten opzichte van nieuwe golfballen.

Uitgelicht

OGC Golfballen

Vanaf prijs per golfbal

Vind de laagste prijs:

onlinegolfercaddy.com (€0,50)

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!