Home » Golf tee

Golf tee [KOOPGIDS 2022]

Overzicht

Onderwerp

Golf tees

Een wat?

Een golf tee gebruik je tijdens de afslag op een afslagplaats.

Golf tee

Ben je op zoek naar de beste golftees? Wij golfen al jarenlang en weten daardoor precies wat wel en niet werkt. We hebben een onderscheid voor je gemaakt tussen tees die je het best kunt gebruiken wanneer je afslaat met een ijzer en tees die je hebt best kunt gebruiken wanneer je afslaat met een driver of een houten.

Wees dus slim, zorg dat je de tees koopt die wij adviseren zodat je afslagen NOOIT meer out of bounds slaat!

Golf tee kopen voor de driver

Wanneer je op zoek bent naar wat langere golf, bijvoorbeeld voor de driver, dan zijn de onderstaande golf tees voor jou.

Deze tees zijn onbreekbaar; één keer aanschaffen en je speelt er een eeuwigheid mee

Geschikt voor iedere driver omdat deze tees meer dan lang genoeg zijn

Best verkochte tees ter wereld

Golf tees kopen voor ijzers

Op zoek naar een tee voor de ijzers? Wanneer je afslaat met een ijzer dan voelt een plastic tee iets minder comfortabel aan vanwege de weerstand. Daarom kun je beter een houten tee gebruiken bij je ijzer afslagen.

100 stuks waar je lange tijd mee vooruit kunt

Duurzaam: de tees zijn op verantwoorde manier geproduceerd

Meet precies af met de strepen hoe hoog je de tee wil hebben

Populairste houten tee in Nederland

Perfecte prijs-kwaliteit verhouding

Hoe hoog tee je op

Hoe hoog je de golfbal opteeed hangt af van de golfclub die je gebruikt tijdens de afslag. Over het algemeen kan er een onderscheid gemaakt worden tussen drie verschillende categorieën clubs die een verschil zouden kunnen maken in de hoogte van de tee waarop de golfbal rust.

Driver

Wanneer er wordt afgeslagen met de driver dan wordt de bal over het algemeen op zijn hoogst op de tee gelegd ten opzichte van alle andere categorieën. Het meest gebruikelijk is het om de bal ongeveer een halve bal boven de driver uit te laten komen wanneer je de driver naar de golfbal zet. 

Zo creëer je met de tee voldoende hoogte waardoor de driver mooi de lucht in kan vliegen. Een normale houten tee van zo’n 50 millimeter zou net kunnen voldoen wanneer je een driver slaat, maar ideaal is het niet. Plastic tees zijn vaak wat hoger en gaan langer mee wanneer je met een driver afslaat. 

Er zijn altijd golfers die ervoor kiezen om de bal nog hoger op te teeën. Zo kiest golfer Tiger Woods voor een vrij laag opgeteëede bal wanneer hij met de driver slaat.

Fairway woods & hybrides

Fairway woods, ofwel houtjes, en hybrides hebben over het algemeen een wat kleiner clubblad en daarom wordt de tee vaak lager geplaatst. Hou bij een fairway wood of een hybride ongeveer rekening met een bal die één centimeter boven de grond uitkomt. 

Uiteraard zijn er ook bij deze categorie clubs verschillende voorkeuren onder verschillende golfers. Probeer het gerust uit zodat je voor jezelf ook goed weet wanneer je vertrouwen krijgt en de bal goed raakt.

IJzers

Voor de ijzers geldt eigenlijk hetzelfde als voor de fairway woods & hybrides. De bal hoeft maar net boven de grond uit te komen zodat je deze heerlijk clean kunt wegslaan van de tee.

Beginnend golfers vinden het nog weleens prettig om de bal wat verder van de grond op te teeën. Zo heb je iets meer het gevoel dat de bal wat gemakkelijker de lucht in kan krijgen op het moment dat je afslaat.

Hoe hoog tee driver

De driver wordt meestal zo opgeteeëd dat de bal voor de helft boven de driver uitkomt wanneer de driver naast de bal wordt geplaatst. Zo creëer je de ideale situatie voor een mooie hoge balvlucht.

Welke maat tee

Het hangt af van welke club je wil gaan gebruiken voor het afslaan. Wanneer je een driver afslaat dan adviseren we minimaal een tee van 60 millimeter omdat het clubhoofd van de driver anders te hoog is wanneer je een te kleine tee hebt.

Welke tee voor welke club

Voor de ijzers adviseren we bij Online Golfer Caddy een houten teen omdat je daar met een ijzer iets gemakkelijker doorheen slaat. Houten tees gaan bij een ijzer ook niet zo snel kapot omdat deze meestal iets dieper in de grond worden geplaatst.

Welke tee voor een driver? Voor een driver adviseren we toch zeker dat je het best een tee kunt aanschaffen die vrij hoog is (vanaf 60 millimeter). Naast de hoogte is ook het materiaal belangrijk. Een kwalitatief goede plastic tee van Lignum is daarom aan te raden. Deze tees zijn eigenlijk niet kapot te krijgen en daardoor een zeer goede koop voor de prijs.

Afslaan zonder tee

Wanneer je op een par 3 afslaat en een ijzers gebruikt dan zou je in theorie prima zonder tee af kunnen slaan. Toch prefereren de meeste golfers om met een tee af te slaan wanneer ze een par 3 spelen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!