Home » Golf oefenen in de tuin

Golf oefenen in de tuin [KOOPGIDS 2022]

Overzicht

Productgroep

Oefen je golfslagen

Verbeter jou golfslagen thuis. Met en zonder hulpmiddelen.

Golf oefenen in de tuin

Zit je golfbaan niet in de buurt? Of gewoon geen zin om altijd naar die baan te gaan? Of vind je partner dat je gewoon verslaafd bent aan golf? Je moet en zal oefenen, maar wil of kan niet altijd naar de golfbaan. 

Wij kennen dit verhaal als geen ander en oefenen al jarenlang thuis. Daarom vonden we het tijd om onze kennis over thuis oefenen met jou te delen. Je mag dus van ons aannemen dat wij weten waar we het over hebben in dit artikel!

Inhoudsopgave

Leestijd: 10 min

Laatste bewerking: 09-12-2022

Golf thuis oefenen

Er zijn veel verschillende aspecten van je golfspel die je kunt oefenen in de tuin of thuis. Maar pas wel op, een kapotte lamp of wat deuken in het plafond of in een deur zijn zo gemaakt (de jongens van Online Golfer Caddy spreken helaas uit ervaring, 10 kapotte lampen verder..). 

Thuis golf oefenen faal

Zo kun je ervoor kiezen om je full swing te gaan oefenen, maar je kunt ook zeggen van ik ga putten of ik ga chippen. Ja dames en heren, de full swing oefenen in het huis brengt het meeste risico met zich mee op kapotte ruiten en andere attributen.

In dit artikel focussen we ons dus op de full swing, het chippen en het putten thuis oefenen. Weet je al wat je wil gaan oefenen? Scroll dan direct door naar jouw onderdeel, wij vertellen je alle ins en outs.

Chip net

Chipping golf thuis oefenen

Pure

Zeer scherp geprijsd

Putt mat

Putt mat Pure golf

Pure

3 meter

Full swing net

Rukket golf net

Rukket

Pop-up ontwerp

Putten in de achtertuin of thuis oefenen

Wanneer je thuis wil putten dan zijn er diverse mogelijkheden om voor te kiezen. Zo kun je de keuze maken om thuis een heel green complex aan te leggen maar je kunt er ook voor kiezen om thuis op je tapijtje wat te gaan putten. 

We willen allemaal een green complex in onze achtertuin, maarja.

Je begrijpt, er is voor ieder en ieder budget wat wils. Laten we de tussenvormen eens onder de loep nemen. Misschien wel handig dat je eerst je partner even om toestemming vraagt als je aan de slag wil met het green complex ;).

Putten op het tapijt

We beginnen rustig. Wanneer je thuis wil gaan putten is het tapijt misschien wel je beste vriend. Met een beetje geluk zit er een goede rol op het tapijt en kun je best leuke spelletjes doen om je putting te verbeteren. 

Putt bijvoorbeeld naar een tee toe of een perfect stroke te maken met een balletje waar je een lijn op hebt gezet met een stift. Test het eens uit en kijk wat de resultaten zijn. Het kost je niets maar verwacht er ook niet teveel van.

Putten op een putting mat

Wil je echt meer putts gaan holen op de baan? Dan is een putting mat een vereiste.

Op zich is het leuk om te beginnen met putten op een tapijt, alleen in de meeste gevallen mis je toch echt wel de snelheid van de echte green. En misschien is je tapijt toch iets minder even dan je had gehoopt. 

Tevens heb je op een tapijt meestal ook niet de visuele oefen tools die je op een putting mat wel hebt.

Vind de beste putting mat

Putt mat Pure golf

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€65,90)
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02

Putting matten kun je heel mooi op snelheid selecteren (de zogeheten stimp). Daarnaast zijn de visuele tools en de lengte van de mat belangrijke aspecten om rekening te houden wanneer je een putting mat wil selecteren.

Geloof ons, wil je meer putts holen op de baan? Dan zijn die enkele minuten per dag op de putting mat thuis daar een heel belangrijk onderdeel van. Zelfs Tiger Woods oefent in de hotels nadat hij gespeeld heeft.

Voordelen van een putting mat:

 • Kies de stimp (snelheid van de mat) die past bij de greens op jouw golfbaan
 • Putten is niet zo leuk maar wel belangrijk vinden de meeste mensen. Putt daarom nu thuis en oefen of speel op de golfbaan.
 • Train het oplijnen of speel spelletjes met behulp van de diverse visuele aspecten op de mat.

Meer weten over putting matten? Lees ons artikel waarin we je alles vertellen over de beste putting matten die er verkrijgbaar zijn, voor alle budgetten wat wils.

Oefengreen in eigen tuin

Dan kun je er uiteindelijk, wanneer de putting mat niet voldoet, altijd nog voor kiezen om een (echte) oefengreen aan te (laten) leggen in je eigen tuin. Wordt het kunstgras of echt gras? 

Het mooist zou natuurlijk wel echt gras zijn, alleen dat wordt wel een tijdrovend klusje als je het een en ander zelf wil gaan onderhouden. Het is en blijft in ieder geval de droom van de Online Golfer Caddies om ooit een echte green van gras in de tuin te mogen krijgen. Als dat maar goed gaat met vrouw..

Oefen je full swing in de tuin

Wanneer je je full swing wil gaan oefenen in de tuin of in huis dan zijn er veel mogelijkheden. Wij zijn ervaringsdeskundigen met het thuis oefenen / trainen dus je kunt op ons vertrouwen.

Swing oefenen zonder hulpmiddelen

De meest simpele manier is je swing oefenen met enkel een golfclub of helemaal zonder clubs.

In principe kun je rustig wat swings maken in de tuin om aan de golfclub te wennen wanneer je net bent begonnen. Het kan ook binnen maar pas dan wel op met lampen en dergelijke.

Wil je echt aan de gang gaan met je techniek? Dan kun je bijvoorbeeld een spiegel gebruiken of bepaalde posities van je club te bekijken tijdens het maken van de swing.

Ook kun je jezelf filmen om zo te zien hoe je swing er nou uitziet. Het is dan wel belangrijk dat je weet waar je aan moet werken.

Full swing thuis oefenen met een net

Wanneer je ook echt een bal wil slaan thuis kan een golfnet een goede uitkomst bieden. Een golfnet kun je in je tuin ophangen of neerzetten. Golf is uiteindelijk toch herhaling, herhaling, herhaling. Wanneer je dus vastigheid wil creëren in je swing is een net zeker geen overbodige luxe. 

Een golf net voor de full swing

Rukket golf net

Vind de laagste prijs:

bol.com
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02

Als je goed wil trainen thuis en je wil er een paar euro aan besteden dan is een net echt wat voor jou.

Voordelen van een net:

 • Full swings maken en echt een golfbal slaan
 • Niet betalen of rijden naar de driving range
 • Oefen wanneer je wil, kort of lang

Golf swing oefenen met een simulator

Wanneer je het echt goed aan wil pakken dan zou je na kunnen denken over een simulator of een flightscope waarmee je je afstand, afwijking en bijvoorbeeld de stand van een clubblad kunt zien. Wanneer je een simulator koopt kun je ook daadwerkelijk alles op beeld zien, zoals je misschien al wel eens gezien hebt bij Jumbo Sports.

Wanneer je echt wat te besteden hebt en vaak en veel thuis oefent dan kan een simulator iets voor jou zijn.

Voordelen van een simulator:

 • Krijg feedback over je swing middels data van de computer; erg betrouwbaar
 • Speel je favoriete golfbanen van over de hele wereld thuis
 • Oefen wanneer je wil, als het donker is, regent of de golfbaan ver weg ligt
Trackman golf simulator

Chippen oefenen thuis

Wanneer je het chippen thuis wil oefenen dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen.

Heb je weer een paar chips getopt of vet geslagen afgelopen weekend en wordt het echt tijd om het gevoel van de chip te verbeteren en zodat je de bal dichter bij de vlag kan gaan leggen? Lees dan mee.

Chippen zonder hulpmiddelen thuis

Chippen thuis kan op vele verschillende manieren en hoeft niet duur te zijn als je er geen geld aan kunt of wil spenderen.

Manieren om je chip te oefenen zonder hulpmiddelen:

 • Probeer een muntje vanaf het tapijt te chippen (een muntje is kleiner dan een bal en daar moet je dus echt goed onder komen, je krijgt dus goede feedback of je de chip wel of niet goed uitvoert)
 • Probeer wat balletjes vanaf het tapijt op een bank of ander hoger obstakel te chippen (je zou hiervoor balletjes met gaatjes kunnen gebruiken)

Chippen in een chipnet

Wanneer je van plan bent om buiten te gaan chippen, bijvoorbeeld in de tuin, dan kan een chipnet de ideale uitkomst zijn. 

Vooral wanneer je wat ruimte hebt en echt een doel wil hebben om heen te spelen dan is een chipnet bij uitstek geschikt voor jou.

Chippen is makkelijk te leren, maar dan wel met een beetje oefening. Met een chipnet dwing je jezelf om te oefenen.

Voordelen van een chip net:

 • Oefen verschillende afstanden chips
 • Oefen in de tuin en maak geen ruzie met je partner dat je weer wilt gaan golfen

Koop een chipnet

Chipping golf thuis oefenen

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€18,90)
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!