Home » Golf Net

Golf Net [Review 2022]

Overzicht

Productgroep

Doelgroep

Voor de golfer die niet altijd de tijd heeft om naar de golfbaan te gaan.

Partner prijs

189,95 Hier kopen >

Golf Net

Kom je er niet altijd aan toe om naar de golfbaan te gaan maar wil je wel graag continue je golfspel blijven verbeteren? Koop een golfnet Een golf net kan de oplossing bieden! Lekker binnen of in de tuin aan je golfspel werken nadat je hebt gewerkt of uit school komt. 

Vandaag nemen we je mee in de wondere wereld van de golf netten en laten je zien welk net goed bij jouw situatie zou passen. Wil je oefenen met chippen? Wil je je lange slag oefenen? Hoeveel ruimte heb je en hoeveel ruimte heb je over voor jouw golf net?

Inhoudsopgave

Golf oefennet

Wanneer je op zoek bent naar een oefennet voor het golfen en deze wil kopen dan kan het al gauw zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel verschillende merken en veel verschillende aanbieders. Om deze reden hebben we het kaf van het koren voor je gescheiden.

Allereerst maken we een onderscheid tussen het chipping net en het grote oefennet waarin je daadwerkelijk je full swing kunt oefenen. Golf chipping oefen netten zijn vaak wat compacter dan de grote golf netten.

Golf chipping net

Zoals gezegd is het chipping net aan de kleine kant. Je zet een chipping net in de meeste gevallen op met tent stokjes welke flexibel zijn. Als je een beetje chipping golfnet hebt dan kun je deze ook fijn inpakken en hou je een pakketje over ter grootte van een handtasje. 

Het chipping net is vaak een meter breed en iets meer dan een halve meter hoog. Veelal vind je een bullseye of een klein zakje in het midden van het net om hier vanaf een afstandje op te mikken. Zo kun je je afstandscontrole en hoogtecontrole prima oefenen. 

Tot een meter of 40 is het chipping net prima te gebruiken. Daarna, vinden wij, wordt deze toch aan de kleinere kant en is de meerwaarde van dit net toch wel weg. Je kunt dan bij wijze van net zo goed een plastic tasje op de grond leggen als je ergens in wil chippen. 

We hebben onze drie favoriete chipping netten voor je op een rij gezet.

Top keuze

Pure pop-up chipping net 5 targets

5 targets

Prijs: € 39,99

Onze favoriet

Pure chipping net

1 groot target

Prijs: € 14,99

Prijs-kwaliteit

Pure chipping net with target

1 klein target

Prijs: € 19,99

Golfnet voor de full swing

Voor de golfers die aan hun full swing willen werken is er misschien nog wel veel meer keus dan voor wanneer je alleen aan je chip wil werken. Want op internet vind je de meest geavanceerde golfnetten, maar hoe fancy wil je het voor jezelf hebben? 

Want aan het einde van de dag is en blijft het een net waar je in slaat. Het is maar de vraag hoeveel je uit wil geven aan een net dat net iets mooier staat dan een ander net. 

Echter is het natuurlijk wel de vraag in hoeverre je de mogelijkheid hebt, of zin hebt, om het net op te hangen. Misschien moet je het net wel iedere keer opruimen van je vrouw, daar zit je nou ook niet op te wachten denk ik?!

Juist, laten we onderscheid maken in de netten voor de full swings tussen het wel of niet ophangen van het net.

Golf net tuin dat je kunt ophangen

Een golf net voor in de tuin dat je kunt ophangen is vaak een relatief groot net in vergelijking met een net dat je opzet. Voornamelijk in de breedte lopen deze netten al gauw op tot in de meters. Wij raden minimaal een breedte aan van 2,5 meter om lekker te kunnen slaan. Uiteraard bestaan er netten van verschillende formaten.

Een dergelijk net wordt opgehangen met een koord dat je door het net heen haalt om vervolgens met de uiteinden van het koord het net op te hangen. 

Een voordeel aan deze netten is dat ze goedkoper zijn dat de in- en uitklapbare golfnetten. Wanneer je met meerdere mensen tegelijk wil oefenen kun je ook gaan voor een breed net, dan kun je tot wel met drie mensen tegelijkertijd oefenen.

Opzetten en afbreken van de ophangbare golf netten kost nou eenmaal iets meer tijd, dat is een nadeel aan de netten. Daarnaast dien je ook ruimte te hebben om je net ergens op te hangen in je tuin, dit is voor sommige mensen ook lastig waardoor dit net automatisch voor je afvalt.

Aangeraden op te hangen golfnet voor in de tuin

Let er wel op dat de dikte van het net minimaal 2,5 mm is. Anders, wanneer je een goede drive slaat, heb je de kans dat je alles in de tuin kapot slaat.. Wij hebben hieronder een geschikt net voor je uitgezocht welke ten minste 2,5 mm dik is. Dit golf net is multifunctioneel en kan ook gebruikt worden voor andere sporten. Doe er je voordeel mee.

Multifunctioneel golfnet

Golf net thuis, dat je kunt inklappen

Wanneer je liever voor iets meer gemak en flexibiliteit en gemak kiest is een golfnet dat je snel en compact kunt opbergen misschien meer iets voor jou. Met een dergelijk net ben je dus sneller aan het golfen en ben je na het golfen ook weer sneller klaar met opruimen!

Een nadeel aan deze golfnetten is dat je rekening moet houden met het feit dat ze iets duurder zijn dan de netten welke je zelf dient op te hangen. Wanneer je dit er voor over hebt dan kan het net dat je kunt inklappen een goede keus zijn.

Golfnet voor thuis; waar moet ik op letten?

Zoals we al aan gaven is het belangrijk om rekening te houden met een aantal elementen:

  • Kwaliteit
  • Snelheid
  • Compactheid

Met kwaliteit wordt vaak enerzijds de dikte van het net bedoeld en anderzijds de schot garantie (hoeveel slagen kun je maken voordat het net kapot gaat)?

Met snelheid wordt bedoeld hoe snel je je netje hebt in- en uitgepakt nadat je gespeeld hebt of wilt gaan spelen. 

Met compactheid bedoelen we hoe groot het pakket is dat overblijft nadat je klaar bent met spelen. Compactheid is in onze ogen toch wel de minst belangrijke factor. 

We gaan nu twee netten voor je op een rij zetten die voldoen aan de drie bovenstaande criteria.

Popup Rukknet variant

Voor de mensen die van comfort houden is het Rukknet Popup golfnet het ideale scenario. Zoals je in de naam leest zet je dit net op in luttele seconden en kun je er alles mee doen wat je maar kunt bedenken aan golfswings. 

Je krijgt een mooie tas bijgeleverd van Rukknet. Het net is 3 meter breed, 1,5 meter diep en 2,1 meter hoog. Qua prijs zit je wel iets aan de hoge kant met 189,99 maar wanneer het comfort het je waard is dan is dit net een mooie keuze.

INESIS golf net for practice

Dit golfnet van INESIS bij Decathlon is een betaalbare optie waar je lang plezier van kunt hebben. Uiteraard is het golfnet geschikt om echte golfballen in te slaan. De prijs van dit net is erg aantrekkelijk met een prijs van 59,99 euro. Uiteraard is de verwachting wel dat dit net de schot garantie van 250.000 slagen mogelijk niet waar zal kunnen maken.

Golfnet kopen: conclusie

Zoals je gelezen hebt zijn er verschillende manieren om een golf net thuis of in de tuin te installeren. De vraag is een beetje waar je naar op zoek bent en hoeveel geld je uit wil geven aan een net.

Wil je chippen? Kies dan voor een chipping net. Wil je echt je driver en ijzers oefenen? Dan is het handig om te kiezen voor een groter net dat hier voor bedoeld is.

Compactheid en snelheid van het opbouwen en afbouwen van het net gaat vaak hand in hand met de prijs van een golf net. Wanneer je dus snel wil opbouwen dan kom je al gauw uit op een wat duurder net. 

Een golf net is volgens ons wel de investering waard als je af en toe een balletje slaat en graag thuis aan je golfswing werkt!

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!