Home » Golf kakker

Golf kakker

Overzicht

Onderwerp

Golf kakker

Golf kakker

Golf wordt door veel golfers in verband gebracht met kakkers. Maar is dat eigenlijk wel een goed beeld dat we hebben van golfers? Misschien zul je ons niet geloven omdat we zelf golfers zijn maar wij vinden dat er zowel kakkers als niet-kakkers rondlopen op de golfbaan. 

Waarom we dat vinden zullen we je hieronder duidelijk uitleggen. Daarna zijn we benieuwd naar jouw mening en of je nog steeds van mening bent of golfers nog steeds kakkers zijn.

Inhoudsopgave

Leestijd: 9 min

Laatste bewerking: 18-09-2022

De stereotype golfer (kakker)

De stereotype golfer is er een die golft omdat het erbij hoort. Mensen die graag aanzien vergaren binnen de sociale context waarin zij actief zijn. Golf wordt immers helaas nog door veel mensen in Nederland gezien als iets voor de elite, iets dat veel geld kost.

Er zijn helaas mensen die hier op af komen en denken dat het spelen van golf bij hun levensstijl hoort, bijvoorbeeld omdat ze veel verdienen of omdat ze uit een vermogend milieu komen.

Dergelijke golfers herken je meestal uit duizenden, sommigen weten het iets beter voor zich te houden. 

Een deel van dit soort golfers zouden misschien getypeerd kunnen worden als kakker. Maar dan moeten we eerst zeker weten wat een kakker is, en dat is ook niet erg duidelijk. 

Er heerst in ieder geval een beeld van golfers welke vermogend, decadent en arrogant/uit de hoogte zijn en deze golfers worden dan aangeduid als kakker. Het is iets dat we helaas kunnen beamen. 

Het gaat er in de voetbalkantine toch net iets anders aan toe dan in het ‘’clubhuis’’ van de golfbaan. Een simpel patatje met een frikadel zul je er niet tegenkomen. Ossenhaas of biefstuk eens te meer. 

Daar waar golf ooit begonnen is, bijvoorbeeld in Engeland, is golf een sport van het volk. Waarom dan niet in Nederland?

De golfer die golft

Naast de kakkers, decadente lui of vermogende mensen zijn er ook mensen op de golfbaan welke daadwerkelijk van het spel houden. Al sluit het een het ander natuurlijk niet uit.

In Nederland zie je daarom, steeds vaker, golfers die de gemiddelde Nederlander niet als golfer zou beschouwen op de golfbaan. 

Dit zijn dames en heren die niet bezig zijn met uiterlijk vertoon of het vertellen aan hun vrienden welke handicap ze wel niet spelen. Al geldt ook hier; het een sluit het ander niet uit. Maar omdat we het toch over stereotypen hebben vandaag plaatsen we alles even lekker in een hokje.

Is de golfer nou een kakker of niet?

Zoals je gelezen hebt maken we in dit artikel een onderscheid tussen twee stereotypen (welke natuurlijk geenszins een beeld van de werkelijkheid vormen) die we veel denken tegen te komen op de golfbaan.

De decadente lul en arrogante dame waar geen goeiedag vanaf kan (oké tenzij je handicap lager is dan 5 en ze graag met je gezien willen worden) vormen nog steeds een onderdeel van de golfbaan.

Anderzijds is het mooi om te zien dat ook steeds meer ‘’schoffies’’ op de golfbaan te zien zijn. Jongens en meiden die van het spelletje genieten en niet zozeer bezig zijn met alle ‘’maatschappelijke voordelen’’ die je aan je identiteit kunt verbinden wanneer je regelmatig met een stok tegen een bal aan slaat.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!