Home » Garmin R10

Garmin R10 [Review 2022]

Overzicht

Productgroep

Model

Garmin R10

Partner prijs

Vanaf € 559,- Vind de laagste prijs »

Garmin R10; de goedkoopste golfsimulator!

Voor mensen zoals jij en ik die al een tijdje zoiets hebben; een golfsimulator dat lijkt me wel wat maar ik vind zoiets wel heel erg veel geld kosten, heeft Garmin een antwoord bedacht met de R10.

Waar een ‘’normale’’ golf simulator zo 10.000 kost biedt Garmin nu een instapmodel aan voor minder dan 600 euro. Echt waar, het is niet gelogen. In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe golfsimulator van Garmin en of dit apparaat zijn geld waard is.

Wat moet je weten over de Garmin R10

In deze zeer uitgebreide review komt alles voorbij omtrent de Garmin R10. Want hoe goed is de Garmin R10 eigenlijk ten opzichte van andere golfsimulatoren? Staat hij zijn mannetje? Waar kun je de R10 allemaal voor gebruiken? Is de setup van de Garmin een beetje doable? En wat zit er eigenlijk in de doos? Veel vragen en veel antwoorden.

Hoe goed is de Garmin R10

Dat de Garmin R10 goedkoop is wil natuurlijk nog niet zeggen dat we ook met een product te maken hebben dat zijn geld waard is. We moeten dus eerst zien vast te stellen of de golfsimulator van Garmin wel meet wat ‘ie moet meten en hoe goed dat wordt gedaan.

Hoe dicht komen de statistieken van de Garmin R10 bij de werkelijkheid? Dit is wat Garmin claimt:

 • Een maximale afwijking van 4,5 km/h voor het meten van de clubsnelheid
 • Afwijking van 1,6 km/h voor de balsnelheid
 • Een maximale afwijking van 4,5 meter voor een slag. Nu is dit tijdens kortere slagen natuurlijk minder dan tijdens lange slagen.

Hoe goed is de Garmin in vergelijking met de beste golfsimulator (Trackman)?

Tijdens de test, waarin de we de Garmin R10 met de Trackman vergeleken, hebben we een aantal tests gedaan met verschillende slagen. In de tabel hieronder zie je het resultaat van de verschillende vergelijkingen qua statistieken:

ClubTrackman (totale afstand)Garmin R10 (totale afstand)Trackman (carry)Garmin R10 (carry)
ijzer 9133135113122
ijzer 7165177159,7169
Driver271273246256
Lobwedge (chip)18121218
Lobwedge (chip)14181412
Pitching wedge90868785

Qua afstanden inschatten doet de Garmin R10 zijn werk dus best wel erg goed. En is dat nou net niet de belangrijkste taak voor dit apparaat? Volgens ons wel..

Wanneer we de spin rate van de Trackman met de R10 vergelijken dan lijkt het erop dat de Garmin R10 niet erg goed in staat blijkt te zijn om op de juiste spin rate op te pakken in vergelijking met de Trackman. Veel lagere of juist veel hogere spin rates komen vaak als output uit de Garmin na een gemaakte slag. De vraag die je jezelf dan ook zou willen stellen is of je ook echt verwacht van een golfsimulator van 600 euro om dit soort zaken naar waarheid op te pakken. 

Daarnaast lijkt de spreiding naar links en naar rechts soms niet helemaal geweldig te zijn. Een afwijking naar rechts op de Garmin R10 terwijl de Trackman een keurige draw laat zien. 

Daar balen we wel een beetje van, misschien had het iets met de afstelling te maken? Op YouTube zagen we namelijk dat sommige spelers perfecte statistieken kregen wanneer de R10 met een Trackman werd vergeleken.

Waarvoor kun je de Garmin R10 gebruiken?

De golfsimulator van Garmin valt te gebruik voor een veelvuldigheid aan doeleinden. Zo kun je de R10 gebruiken in de zogeheten driving range modus en de Home Tee Hero, waarop je je golf kunsten kunt laten zien op 42.000 verschillende golfbanen. 

Je hebt dus de mogelijkheid om lekker op je gemakje wat ballen te gaan slaan op de range terwijl je óók gewoon de baan in kan! Laten we de twee belangrijkste functies hieronder eens bespreken.

Home Tee Hero: speel de meest fantastische golfbanen ter wereld

Middels Home Tee Hero maakt Garmin het oefenen met de R10 fantastisch. Je hebt middels deze technologie de mogelijkheid om 42.000 banen naar je oefenplaats toe te halen. Uiteraard zit jouw eigen golfbaan hier ook bij. 

Ben je dus lid op Noordwijk? Dan ga je lekker Noordwijk lopen. Ben je lid op the Dutch? Dan ga je daar lekker golfen! Een fantastisch stukje technologie als je het ons vraagt. 

Zo kun je dus tijdens de barre dagen, wanneer het donker is, er wintergreens liggen of wanneer je gewoon geen zin hebt om naar de golfbaan te gaan er gewoon voor kiezen om vanuit huis lekker de baan op de te gaan.

De golfbanen zijn in een wat cartoon-achtige setting weergegeven, maar dat mag volgens ons zeker de pret niet drukken. Vooral omdat de Garmin R10 echt wel goed aangeeft hoe je de ballen raakt en wat het resultaat van je swing is krijg je iedere keer een zeer accuraat beeld van hoe je loopt te golfen.

En op dat punt valt volgens ons nou net de progressie te boeken, daar waar je normaal maandenlang achter de televisie zou zitten.

Garmin R10 driving range

De driving range modus op de Garmin R10 is uitgebreid. Op het scherm, dat verbonden is met je telefoon, tablet of televisie, zie je na een swing standaard hoe ver je de bal hebt geslagen in totaal, hoe ver de bal is gevlogen en wat de afwijking van de bal naar links of naar rechts is.

Daarnaast is het fantastisch dat je op het scherm de vlucht van de bal kunt volgen. Zo zie je visueel of je rechtdoor hebt geslagen, met een afwijking of met een bepaalde shot shape. En dat voor 600 euro, iets dat veel andere veel duurdere simulatoren niet kunnen!

Het is een fantastisch idee dat je tijdens de koude winterdagen of op momenten dat het buiten donker is nog de mogelijkheid hebt om lekker te kunnen golfen waar dit anders niet zou kunnen. In plaats van 2 uurtjes op de bank ‘s avonds, half vervelend, kun je nu je tijd leuk en nuttig doorbrengen door lekker aan je golf swing te werken. Hoe ideaal?

Er zijn nog een aantal andere interessante statistieken die je kunt instellen. Het ene statistiek zal interessanter zijn dan het andere voor sommige golfers, Garmin biedt de volgende opties qua statistieken:

 • Snelheid van het clubblad
 • Hoek van de club face
 • Hoek van club path
 • Aanvalshoek
 • Balsnelheid
 • Lanceerhoek
 • Lanceer richting
 • Spinas
 • Spinsnelheid
 • Apexhoogte
 • Smashfactor

Neem de R10 mee naar buiten

Je hebt ook de mogelijkheid om de Garmin R10 mee naar buiten te nemen, bijvoorbeeld wanneer je naar de driving range gaat of de baan gaat spelen. Je kunt dan wederom de statistieken inzien die je tijdens het maken van je swing hebt geproduceerd. Inzicht verkrijgen in wat je precies doet tijdens je swing is het gevolg. 

Wanneer we de Garmin R10 vergelijken met andere golfsimulatoren dan is het wel zo dat we qua statistieken de Garmin iets minder serieus nemen dan bijvoorbeeld een Trackman of een FlightScope. En dit is ook helemaal niet erg, want hoe vergelijk je een Ferrari met een Seat? Maar dan wel een verdomd goeie Seat in dit geval!

Een andere fantastische optie is dat deze golfsimulator je de mogelijkheid biedt om beelden op te nemen van je swings zodat je deze kunt analyseren op het moment dat je klaar bent met oefenen of juist tijdens je oefentijd.

Wat zit er in de doos

De Garmin R10 is klein. Ingepakt is ‘ie ongeveer even groot als een rangefinder. Hij zou dus prima in je golftas passen.

Is de setup een gedoe?

Om deze betaalbare golfsimulator op te zetten heb je wat ruimte nodig. Zo is er minimaal 245 centimeter nodig vanaf de bal tot aan het vlak waar de bal het net of het doek raakt. Is de afstand korter? Dan kan het zijn dat de R10 je bal niet op tijd kan oppikken waardoor de statistieken van je slag niet inzichtelijk gemaakt kunnen worden. 

Daarnaast heb je minimaal 185 centimeter nodig voor de afstand tussen de R10 en je golfbal. In totaal betekent dit dus dat je 430 centimeter aan minimale lengte nodig hebt voor een fatsoenlijke setup.

Garmin R10 diagram

Garmin R10 kopen

Als je overweegt om de Garmin R10 te kopen dan is het een goed idee om goed om je heen te kijken qua aanbiedingen. Er zitten namelijk redelijk wat verschillen qua prijs tussen de verschillende aanbieders. 

Om jou op de hoogte te houden van de verschillende prijzen en hoe ze met elkaar vergelijken hebben we een pricewatch samengesteld waarin je de laagste prijzen van de Garmin R10 ziet. 

Zo weet je zeker dat je de R10 voor een mooie prijs koopt op het moment dat je ‘m daadwerkelijk wil aanschaffen. 

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€449,95)
Laatste prijs update: 30 november 2023 - 02:25

Garmin R10 uitlijnen

Je kunt de Garmin R10 eenvoudig opzetten en uitlijnen wanneer je rekening houdt met specifieke afstanden en posities. Wanneer je nauwkeurig werkt dan heb je de R10 in een mum van tijd staan. 

De eerste stap is het bepalen van de plek van waar je afslaat tot aan het punt waar de bal het net of het doek raakt. Zorg dat er tussen de afslagplaats en het punt waar de bal het net/doek raakt minimaal 240 centimeter zit. 

De volgende stap is het plaatsen van het toestellen achter de afslagplaats, en wel tussen de 180 en de 240 centimeter achter de afslagplaats.

Vervolgens dien je het toestel zo in te stellen dat de rode lijn waarmee je kunt uitlijnen door de bal en het einddoel heen loopt (het doek of het net). Uiteraard heb je wel een beetje speling, je geslagen ballen worden namelijk nog geregistreerd in een slagvlak van 60 bij 60 centimeter ten opzichte van het ideale slagpunt.

Garmin R10 uitlijnen

Veelgestelde vragen

Kan ik de Garmin R10 kopen bij Jumbo?

Ook onze favoriete partner Jumbo Sports biedt natuurlijk de Garmin R10 aan. Hoe kan het ook anders als grootste golfwinkel van ons kikkerlandje. Jumbo biedt interessante prijzen aan op het gebied van golfmateriaal

Omdat Jumbo zo interessant is qua prijs is het altijd interessant om ze even te benoemen en te bekijken wat hun beste aanbieding is qua producten die we mogen reviewen.

Hoe moet ik de Garmin R10 updaten?

Wanneer je de Garmin R10 wil updaten dan is het een goed plan om Garmin Express op je computer te downloaden en daarnaast de Garmin Golf applicatie op je telefoon te installeren.

Via Garmin Express heb je namelijk de mogelijkheid om de Garmin R10 te updaten. Je doet dat eenvoudig door de golfsimulator met een USB-kabel aan je laptop te verbinden. Via Garmin Express kun je dan eenvoudig de update downloaden en installeren. 
Voor het updaten van je telefoon is het wel handig om de Garmin Golf applicatie op je telefoon te hebben. Op het moment dat er een nieuwe update beschikbaar is voor de applicatie dan wordt dit automatisch aangegeven en kun je deze installeren. Je kunt zelfs aangeven dat de updates automatisch geïnstalleerd worden waardoor je nog minder werk hebt.

Welke applicatie heb ik nodig voor de Garmin R10?

Wanneer je gebruik wil maken van een toestel dat je koppelt aan de Garmin R10 in de vorm van een mobiele telefoon of bijvoorbeeld een tablet dan kun je dit doen met de Garmin Golf app.

Je kunt de Garmin Golf app eenvoudig installeren via de appstore op je Android of Apple device. Ga naar de appstore en typ daar Garmin Golf in, je ziet de applicatie dan verschijnen en daarna kun je de applicatie direct installeren. Even geduld en je bent er klaar voor om de Garmin Golf app te gebruiken.

Op welke software draait de Garmin R10?

Qua software krijg je in principe een basispakket geleverd van Garmin. Wanneer je de R10 naar het laatste software niveau wil updaten dan is het een goed idee om met Garmin Express op de laptop of desktop te installeren zodat je vanaf hier direct de laatste software kunt installeren op de Garmin R10 middels de bijgeleverde USB-bekabeling.

Waar kan ik de Garmin R10 handleiding vinden?

De handleiding voor de Garmin R10 hebben we voor je opgezocht. Zo kun je direct op zoek naar zaken die nog onduidelijk voor je zijn. De handleiding van de R10 is vrij eenvoudig en to-the-point geschreven. Je hebt dus niet meer te maken met allerlei opschmuk zoals je dat vroeger nogal veel tegenkwam.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!