Home » Alignment stick golf

Alignment stick golf [Review 2022]

Overzicht

Productgroep

Doelgroep

Voor de golfer die zijn spel wilt verbeteren.

Partner prijs

19,99 Hier kopen >

Conclusie

Alignment stick golf

Je hebt ze vast weleens zien liggen bij iemand die aan het oefenen was op de driving range met zijn golfswing of op de pitching green. Van die, vaak, neon kleurige stokken die goflers gebruiken tijdens het oefenen

Misschien vraag je je af waar deze stokken voor zijn of waarom ze gebruikt worden óf hoe je ze gebruikt. Misschien ben je wel benieuwd welke je moet hebben. Vandaag gaan we het daarom hebben over de zogeheten tour sticks c.q. alignment sticks. Lees rustig verder en je zult alles te weten komen over deze super handige sticks.

Waarom worden aligment sticks of tour sticks eigenlijk gebruikt?

Wij als mensen zijn tijdens allerlei dagelijkse handelingen nogal snel geneigd om in bepaalde gewoontes te vallen die niet per se bijdragen aan een goed resultaat. Zo ook tijdens het golfen. 

Wanneer je bijvoorbeeld de bal veelvuldig naar links slaat dan zou het zo kunnen zijn dat je lichaam automatisch steeds een beetje naar rechts gaat staan om te corrigeren voor de afwijking naar links. 

Het gevolg is dat je steeds verder naar rechts gaat staan en dat de ballen steeds verder naar links gaan. Wanneer je de bal dan rechtdoor slaat dan gaat ‘ie flink naar rechts heb je het idee, maar eigenlijk gaat de bal dus gewoon rechtdoor.

Top keuze

Callaway stix alignment

Callaway

Alignment Stix

Prijs: € 20,05

Onze favoriet

Buva tour sticks

Buva Tour Sticks

Lichtgewicht

Prijs: € 19,99

Prijs-kwaliteit

Longride alignment stick

Longridge

Meerdere kleuren

Prijs: € 17,81

Enfin, tour sticks, of alignment sticks, kunnen je tijdens dergelijke situaties goed helpen. Wanneer je op de driving range staat dan kun je je tour stick neerleggen en je lijn uitkiezen. Nu ga je met beide voeten tegen de alignment sticks aan staan en zo weet je dat je precies richting je target staat opgelijnd. 

Zo kun je gericht trainen. Wanneer je nu een bal links of juist rechts van je target slaat weet je dat het aan je swing ligt en niet aan hoe je stond opgelijnd. 

Alignment sticks kun je gebruiken op de driving range, maar ook wanneer je gaat putten of wanneer je gaat chippen en pitchen. We geven je hieronder enkele mogelijkheden van hoe je de tour sticks kunt gaan gebruiken tijdens het trainen.

Hoe kan ik tour sticks gaan gebruiken tijdens het golfen?

Er zijn duizenden variaties te bedenken waarvoor je tour sticks kunt gebruiken tijdens het golfen. We hebben drie variaties voor je op een rijtje gezet zodat je al wat inspiratie kunt opdoen tijdens het oefenen van de full swing, chippen en het putten tijdens een dagje / avondje oefenen.

Uiteraard zijn er op het internet talloze andere voorbeelden te vinden van oefeningen die je kunt gaan toepassen. Experimenteer erop los en je zult voor jezelf vanzelf ontdekken wat bij jou past.

Tour sticks / alignment sticks gebruiken op de driving range

Op de driving range zie je nogal eens dat mensen achteloos ballen slaan zonder dat ze een bepaald doel voor ogen hebben. Uiteraard helemaal prima en wanneer het je ook echt niet uitmaakt waar de ballen komen dan moet je dit ook vooral blijven doen. 

Echter merken we dat de meeste golfers wel een doel voor ogen hebben en ook zeker goede ballen willen slaan naar een bepaald doel toe. Hoe prettig is het dan wanneer je weet dat je goed opgelijnd staat naar het doel waar je naar toe wil?

Zoals gezegd maken we als mensen nogal snel een fout als het aankomt op inschatting en dus ook het oplijnen. Een paar graden teveel naar links of rechts en de uitkomst van de golfswing kan desastreus zijn. 

Train daarom je ogen en houding met een juiste oplijning door gebruik te maken van de alignment stick die je precies op lijn van het target kunt leggen.  

Daarnaast kun je een tour stick haaks op de tour stick leggen die naar de bal wijst. kun je ook nog eens je balpositie iedere keer hetzelfde houden en creëer je een patroon dat je uiteindelijk terug gaat zien wanneer je op de golfbaan aan het spelen bent. Hieronder zie je een afbeelding van hoe het eruit mag komen te zien op de driving range mat.

Tour sticks

Tour sticks / alignment stick gebruiken tijdens het chippen en pitchen

Sla je vaak een vette chip waardoor de bal nauwelijks van zijn plaats afkomt? Dan kan een alignment stick / tour stick ook goed van pas komen tijdens het trainen. 

Alignment stick

Leg de bal tijdens het oefenen een aantal centimeters achter je bal. Probeer nu de bal te chippen zonder dat je de alignment stick raakt. Lukt dit? Dan heb je de bal clean geraakt.

Tour sticks / alignment sticks gebruiken tijdens het putten

Wanneer je met het putten aan de slag wil maar niet zo goed weet hoe je nou precies moet trainen en iedere keer na 10 puttjes gemaakt te hebben de moed weer opgeeft dan kun je goed met alignment sticks aan de slag om aan je oplijnen en je putting stroke te werken. Hoe lekker is het wanneer straks die puttjes tijdens je ronde wél gaan vallen. 

Met alignment sticks werk je tijdens het putten aan je, ja overduidelijk, oplijning tijdens het putten. Super belangrijk uiteraard dat je weet hoe je bent opgelijnd, want anders mik je gewoon de verkeerde kant op. En dat willen we uiteraard niet.

Tour sticks putting

Met een tweede alignment stick die parallel ligt aan de eerste alignment stick creëer je een mooie gang waar de bal doorheen kan rollen naar de hole toe. Ideaal om een visuele wegwijzer te hebben tijdens het oefenen. Zo weet je direct of je putts rechtdoor gaan.

Conclusie: tour sticks / alignment sticks; do or don’t?

Het feit dat zo’n beetje iedere golf professional tour sticks gebruikt zegt eigenlijk al voldoende; de waarde van deze materialen is ongekend. Een van de belangrijkste zaken tijdens het golfen is hoe je opgelijnd staat en waar kun je dat nou beter mee trainen dan met alignment sticks?

Het is misschien een kleine investering, maar wanneer je er goed mee omgaat kun je de alignment sticks voor de rest van je leven gebruiken.

En zeg nou zelf, drives op de fairway, beter geraakte chips en putts die vallen zijn toch wel een paar tientjes waard. 

Ga ervoor, je zult geen spijt krijgen van deze investering!

Callaway alignment stix

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!