Home » Afslag golf

Afslag golf

Overzicht

Onderwerp

Een hole begint bij de afslag. De 1e slag van de hole.

Afslag golf

De afslag bij golf is de plaats waar de hole begint. Op dit punt sla je dus de eerste slag van de hole in een afgebakend gebied. Zo is voor iedereen de hole even lang en speelt iedereen de hole op dezelfde wijze; op een eerlijke manier. 

Inhoudsopgave

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 22-11-2022

Golf afslaan baan

Ieder hole in de baan heeft zijn eigen afslagplaats. Op een grote baan zijn dit in totaal 18 afslagplaatsen. Op een kleine baan van 9 holes zijn er negen afslagplaatsen te vinden. 

Je zult dan ook nergens ter wereld een golfbaan vinden waar geen afslagplaats te vinden is. Het eindpunt van de vorige hole is vaak verbonden met de afslagplaats van de volgende hole.

Hoe sla je af met golf?

Wanneer je wil afslaan dan zijn er een aantal (ongeschreven) regels waar je je aan dient te houden en waar je gebruik van mag maken. We hebben deze gebruiken en regels hieronder voor je opgesomd:

  • Zorg er altijd voor dat je oefenslagen op de afslagplaats niet maakt richting medespelers
  • Het is netjes om oefenslagen buiten de teebox te maken, maar dit is niet verplicht
  • Divots (de plaggen die je uit de grond slaat) op de afslagplaats hoef je niet terug te leggen
  • Wanneer je de bal neerlegt mag deze maximaal twee stoklengtes achter de markeringen liggen (twee items aan de zijkant die de plaats geven waarachter je dient te beginnen)
  • Op de afslag mag je de bal op een tee leggen (houten of plastic stokje)
  • Wacht met afslaan totdat eventuele spelers voor je buiten bereikbare afstand zijn

Afslag golf oefenen

Wil je het afslaan oefenen? Logisch, dit is namelijk een van de moeilijkste elementen van het golfspel en het is erg vervelend wanneer je na je afslag meteen in een moeilijke positie komt waardoor de hole niet makkelijk wordt om uit te spelen.

De afslag oefenen is daarom een goed idee om je golf game naar een volgende level te tillen. Tijdens de afslag voel je vaak druk om de bal goed te slaan, daarom is het ook een goed idee om die druk tijdens het oefenen te hercreëren. 

Driving range golfplatz Borghees

Wanneer je op de driving range of andere plek staat waar je lange ballen zoals de afslag kunt slaan dan kun je verschillende oefeningen doen. Een van de oefeningen die je op zou kunnen pakken is het kiezen van een target waarbinnen je wil slaan.

Je kiest dus twee voorwerpen (bijvoorbeeld bomen of vlaggen) waar je de bal binnen wil houden. Afhankelijk van hoe goed je bent kun je de afstand kiezen hoever de voorwerpen uit elkaar dienen te staan. 

Op deze manier train je om jezelf om onder de druk te presteren die je in de baan ervaart tijdens het afslaan in plaats van zomaar wat ballen weg te slaan.

Afslaan golf ijzer 7

Wanneer een driver of een andere houten nog lastig is vanaf de afslagplaats dan kun je er eens over nadenken om met een ijzer 7 af te slaan. Als beginnend golfer heb je vaak al enige controle over deze club en kun je er best een leuke afstand mee overbruggen

Want zelf nou zelf, het is prettiger om met een ijzer 7 vanaf de afslag midden op de baan te liggen dan met de driver in het bos. Dat verpest, als het een aantal holes achter elkaar gebeurt, toch al gauw je golfplezier.

Golf afslaan met de driver

De driver, tja, de club voor afstand. En voor de meeste mensen ook direct de meest spectaculaire club om mee af te slaan vanaf de afslag. Een heerlijk gevoel om deze club in de hand te hebben en de bal vol te raken.

5 tips om de driver beter te slaan

Maar de driver is tegelijkertijd voor ons als stervelingen ook een lastige club om goed mee te slaan, in ieder geval structureel. De driver is daarom vaak de meest favoriete club van golfers maar tegelijkertijd ook de grootste bron van frustraties. Gebruik jij je driver tijdens het afslaan?

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 22-11-2022

Teebox golf

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!